Projecte d'auditoria ciutadana municipal de Moià
Data Dilluns, 01 de setembre a les 09:08:41
Tema políticaEl proper 5 de Setembre a les 20h a Can Carner volem donar el tret de sortida a un nou projecte impulsat des de la Associació Veïnal d’Afectats pel Deute Municipal de Moià (ADMM – MoiàDeute), en col·laboració amb diferents representants dels partits polítics que tenen activitat a Moià, l'ajuntament, representants d’altres entitats del poble, veïns en general i veïns afectats directament.

Amb l’objectiu d’esbrinar més detalls sobre el deute, hem decidit impulsar una Auditoria Ciutadana i començar a determinar de manera conjunta i pública, quina és la naturalesa del deute que patim.

A partir de l’estudi d’alguns expedients de legislatures anteriors que han incidit de manera important en la generació de deute, volem esbrinar si aquest deute s’ajusta a la realitat, si era necessari, si s’ha fet tot de forma regular… realitzarem debats que a partir d’informació estudiada ens permetran elaborarem un informe final de tota la informació obtinguda i on destacaran les conclusions a les quals arribem en cada cas.

La idea és que pugui ser un punt de trobada i d’intercanvi d’impressions al voltant del deute, obtenir-ne nova informació i poder així arribar a unes conclusions consensuades i compartides que ens permetin explicar als veïns i veïnes del poble com s’ha generat si més no una part d’aquest deute.

És una prova pilot, i segons com es desenvolupi el projecte, es podran iniciar noves etapes en el futur. En les reunions prèvies que hem tingut les últimes setmanes on hem elaborat les pautes i procediment de treball s'ha descartat estudiar els expedients que varem facilitar als jutjats de Manresa per tal d’evitar dobles investigacions i distorsionar el procés iniciat per la via judicial.

El proper 5 de Setembre es crearà el grup promotor, es marcarà un calendari i es triaran els temes a estudiar en aquesta primera fase. Tota es farà de forma pública i oberta al poble per si hi ha veïns que interessants a participar en l’estudi d’un dels expedients, hi pugui participar.

El període previst per realitzar aquesta primera fase és de Setembre 2014 a Març 2015 on es realitzarà un acte per a presentar l’informe final dels diferents expedients estudiats i les conclusions a les quals s'hagi arribat. Durant el procés també es facilitarà informació parcial als veïns per facilitar el debat públic.

ADMM - MoiàDeute (Associació veïnal d'afectats pel deute municipal)
PACDM Moià (Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute)
OCM Moià
 (Observatori Ciutadà Municipal)

moiadeute@gmail.com (e-mail) 
www.moiadeute.org (web)

Moià Deute (Facebook) 
@moiadeute (Twitter) 

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1377