Presentació del projecte d'auditoria ciutadana de Moià
Data Dimecres, 10 de setembre a les 14:25:35
Tema políticaEl passat divendres dia 5 de Setembre tot i la intensa pluja que va començar a caure 5 minuts abans de les 20h, hora prevista per començar, ens vam reunir una vintena de persones a la sala d’exposicions de Can Carner.

En aquesta reunió a més de presentar el projecte d’auditoria ciutadana de Moià, es va constituir el primer grup de treball, amb representants d’AraMoià, Entesa per Moià, CiU, CUP, a més d’algun veí a títol individual, i els representants de l’ADMM-MoiàDeute entitat promotora del projecte. Per altra banda, també comptem amb el suport de la revista local la Tosca per a difondre la informació treballada durant el procés, i deixem la porta ben oberta a tots els veïns i veïnes esperant noves incorporacions en el futur.

La reunió també va servir per a tractar alguns aspectes de caràcter més tècnic referents a la sol·licitud de la informació a l’Ajuntament, la utilització de les dades personals, la llei 19/2013 sobre transparència, accés a la informació i bon govern, entre d’altres.


La trobada també va servir per posar sobre la taula possibles expedients a treballar en aquesta primera fase, es va decidir iniciar per les obres de pavimentació i urbanització del carrer Magí Vilardell (el mur del final del carrer Massamsó). Aparentment és una obra que no te massa complicacions i particularitats però que va ser executada per “Contratas ANCO” una empresa que l’associació ha denunciat als jutjats per altres obres i que l’ajuntament ha portat a la oficina antifrau pel mateix motiu. Es va parla de dos expedients més com a possibles per a ser estudiats un cop finalitzat el de Magí Vilardell que serien:  la ronda de les illes i sector Can Patiràs, i el Carrer Erasme de Gònima. De totes maneres el grup es mostra obert a noves propostes aportades pel veïns, grups municipals o entitats.

La primera sessió de treball serà el dilluns 15 a les 21.30h a la sala d’exposicions de Can Carner (entrada per la plaça del Casal) i les portes seran obertes a tothom que li interessi participar tant en aquest expedient en particular com en el conjunt del procés.

EL POBLE AUDITA!

ADDM - MoiàDeute
(Associació veïnal d’afectats pel deute municipal)
PACDM Moià
(Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute)
OCM Moià (Observatori Ciutadà Municipal)


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1378