Activitats del Moianès - octubre 2014
Data Dimecres, 01 d'octubre a les 08:34:21
Tema societatDISSABTE 4
- Castellterçol. Dia Sàpiens. Festa anual de la revista Sàpiens. De 10 a 12h del matí, excursió boletaire pels boscos del Moianès acompanyats pel divulgador Marc Casabosch. Punt de Trobada: plaça dels estudis. De 10 a 2/4 d’11 del matí, Visita guiada a la Casa Museu Prat de la Riba. D’11 a 12h del matí, al patí de la Casa Prat de la Riba, Conferència “Enric Prat de la Riba, el creador de la Mancomunitat”, a càrrec de l’historiador Albert Balcells. De 12 a 2/4 d’1h del migdia, Visita guiada a la Casa Museu Prat de la Riba. D’1 a 2h del migdia, al pati de la Casa Prat de la Riba, Conferència “1714-1914, els intents de recuperació de l’autogovern”, a càrrec de l’historiador Àngel Casas. Dinar lliure. De 4 a 2/4 de 6h de la tarda, amb punt de trobada al polígon industrial El Vapor, Visita a les Poues de la Ginebreda i al rentador de la llana El Roquer, acompanyats per una guia del Consorci del Moianès. De 2/4 de 5 a 5h de la tarda, Visita Guiada a la Casa Museu Prat de la Riba. A les 5h de la tarda, a l’entrada de la vila, actuació de l’esbart Rosa d’Abril al monument al pastor i a continuació, arribada del ramat transhumant del Miquel Julià pel camí ramader (dins els actes del Concurs de gos d’Atura). De 5 a 6h de la tarda, al pati de la Casa Museu Prat de la Riba, Conferència “La política cultural de la Mancomunitat”, a càrrec de l’historiador Enric Pujol. A les 6h de la tarda, al pati de la Casa Museu, Presentació i tast de productes del Moianès. De 6 a 7h de la tarda, Taller per aprendre a fer falcons (torres humanes) i actuació dels Falcons de Castellcir.
- L’Estany. A les 11h del matí, a la parada de bus, Visita a l’església rodona de Vilanova del Pla. S’hi podrà anar amb Sagalés o amb cotxes privats.
- Moià. Dia Sàpiens. Festa anual de la revista Sàpiens. De 10 a 2/4 d’11 del matí, Visita guiada a la Casa Museu Rafel Casanova i al Museu Arqueològic. De 10 a 12h del matí, Visita a les Coves del Toll i de les Toixoneres acompanyats per l’arqueòleg de l’IPHES Jordi Rossell i ruta pel parc prehistòric. Punt de trobada: coves (crta. N-141, km 32). D’11 a 12h del matí, a la plaça Major, Taller de prehistòria per a nens i nenes. D’11 a 12h del matí, a Can Carner, Conferència “Els protagonistes del 1714: Casanova, Villarroel i Moragues”, a càrrec de l’historiador Agustí Alcoberro. De 12 a 2/4 d’1h del migdia, Visita teatralitzada a la Casa Rafel Casanova amb l’actor Xavier Boada, en el paper del conseller en cap de Barcelona. De 12 a 2/4 d’1h del migdia, al polígon Sot d’Aluies, Visita guiada a la fàbrica de Quico Sosa i taller gastronòmic. D’1 a 2h del migdia, a Can Carner, conferència “Què menjàvem el 1714?”, a càrrec del gastrònom Francesc Murgadas (organitza Cuina). De 4 a 2/4 de 5h de la tarda, Visita teatralitzada a la Casa Rafel Casanova amb l’actor Xavier Boada, en el paper del conseller en cap de Barcelona. De 4 a 6h de la tarda, Visita a les Coves del Toll i de les Teixoneres acompanyats per l’arqueòleg de l’IPHES Jordi Rossell i ruta pel parc prehistòric. De 5 a 6h de la tarda, a la plaça Major, Taller de prehistòria per a nens i nenes. De 5 a 6h de la tarda, a Can Carner, Conferència “L’endemà de l’11 de setembre. Les conseqüències de la desfeta al rerepaís”, a càrrec de l’historiador Valentí Gual. De 6 a 2/4 de 7h de la tarda, Visita guiada a la Casa Rafel Casanova i al Museu Arqueològic. De 2/4 de 7 a 7h de la tarda, a la plaça Major, Fi de festa amb l’actuació de la companyia de hússars hongaresos (organitza Associació Moià 1714). 
Més informació a www.sapiens .cat
- Monistrol de Calders. Jornades gastronòmiques de l’albergínia blanca.
- Santa Maria d’Oló. Timbalada Oloberfest. A les 7h de la tarda, a la plaça Major de dalt el poble, Concentració de les colles, i cercavila fins a la plaça Catalunya. A 2/4 de 10h del vespre, a la plaça Catalunya, botifarrada popular. A les 11h de la nit, Concert amb els S’Temple Bar. A partir de les 5h de la tarda, a la plaça Catalunya, Parades de cervesa artesana.

DIUMENGE 5
- Castellterçol - Castellcir. XXIII Concurs de Gos d’Atura. A les 9h del matí, en el camp de proves, Esmorzar pels pastors.  A 2/4 d’11 del matí, Inici del XXIII Concurs de Gos d’Atura i 5a final internacional de Campions (el concurs es farà a la carretera de Castellcir, a mà esquerra).
- Collsuspina. A les 9h del matí, amb sortida des de la Font, Caminades en família; caminades al voltant del poble. Cal portar esmorzar i calçat còmode. Caminades aptes per a petits caminadors (d’entre 5 i 8 km). No cal inscripció – gratuït.
- Moià. A les 6h de la tarda, a l’Esplai, Concert per la Coral Cor Xera de Moià.
- Monistrol de Calders. Jornades gastronòmiques de l’albergínia blanca.
 

DILLUNS 6
- L’Estany. De 7 a 9h del vespre, a la Casa de Cultura, Taller aproximació al mercat internacional. Taller adreçat al sector turístic. Organitza: Consorci del Moianès.
 

DIJOUS 9
- Moià. A partir de 2/4 de 6h de la tarda, a la biblioteca,  Tarda de Tallers: Joc de pistes, troba les pedres del planeta Idhun, a càrrec de Roger González. (Acte de commemoració del desè aniversari de la publicació de les Memòries d’Idhun).
 
DIVENDRES 10
- Castellterçol. A les 8h del vespre, Cicle xerrades informatives: Parlem de la comarca del Moianès. Organitza: Consorci del Moianès i Ajuntament.
 

DISSABTE 11
- Castellterçol. Fira Moianès Turisme i Lleure. Activitats al voltant de les Poues de la Ginebreda.
- Moià. A les 9h del vespre, a l’Auditori Sant Josep, Concert de Joventuts Musicals, amb Sara Cubarsi (violí) i Seungwon Lee (piano). A la tarda, a la plaça major, Ball de Gitanes, a càrrec del Ball de gitanes de Montmeló amb la col·laboració de les danses tradicionals de Moià.
 

DIUMENGE 12
-  Castellterçol. Fira Moianès Turisme i Lleure. Activitats i fira al centre del poble.
- Moià. A les 6h de la tarda, a l’Esplai, Ball amb Montse Pujalt de Berga. A la llar Els Avets, Missa.
- Santa Maria d’Oló. D’11 a 1h del matí, casa per casa, Gigaenquesta. A la 1h del migdia, als jardins de l’Ajuntament, Vermut popular. Oló per la independència.
 

DIMARTS 14
- Collsuspina. A les 9h del vespre, al Restaurant Can Xarina, Sopar – Col·loqui amb Ernest Benach (ex-president del parlament de Catalunya). Places limitades. Inscripcions a: collsuspina@assemblea.cat. Preu: 22 € per persona.
- Moià. Durant tota la tarda, a la biblioteca, escriu el teu desig pel Portal de Laura Gallego. (Acte de commemoració del desè aniversari de la publicació de les Memòries d’Idhun).
 

DIVENDRES 17
- Santa Maria d’Oló. A 2/4 d’11 de la nit, al Centre Recreatiu, Xerrada col·loqui amb Vicent Partal, i pica pica per tothom. Oló per la independència.
 

DISSABTE 18
- Collsuspina. A les 6h de la tarda, al Local Social, Estrena de la pel·lícula L’endemà, i xerrada amb la directora Isona Passola. Gratuït, obert a tothom.
- L’Estany. Sortida a Barcelona. Visita als Encants, la plaça Catalunya, la Rambla, la Boqueria, el Centre Cultural del Born i el barri de la Ribera.
- Moià. Modilianum amb el tricentenari. Jornada Rafel Casanova, la construcció d’un símbol. Can Carner. A 2/4 de 10h del matí, Acreditacions. A partir de les 10h Presentació de la Jornada i diferents xerrades/conferències sobre la persona de Rafel Casanova, a càrrec d’Agustí Alcoberro (Universitat de Barcelona), Carles Serret (Arxiu Històric de Sant Boi de Llobregat), Enric Pujol (Universitat Autònoma de Barcelona). A la 1h i 10 minuts del migdia, Visita guiada a l’exposició: L’onze de setembre a Moià (1914-2014). A les 2h del migdia, Dinar al patí de Can Carner. De 4 a 3/4 de 6h de la tarda, Taula-diàleg: Rafel Casanova, entre la història i la literatura, amb Agustí Alcoberro, historiador i Albert Sánchez Piñol, escriptor, autor de Victus. A les 6h de la tarda, Visita guiada a Can Casanova, a càrrec de Ramon Tarter i el Grup de Recreació Històrica de Moià. Organitza associació Modilianum. Inscripció gratuïta. Places limitades. Contacte: modilianum@modilianum.org. Preu del dinar: 5€. Cal reservar el tiquet abans del dia 15 d’octubre.
A les 9h del vespre, a l’Auditori Sant Josep, Concert de Joventuts Musicals, amb Cristina Casale (piano). A les 10h de la nit, obert a tothom, el Grup Folls de Teatre ens convida a veure l’espectacle La Clupetista i la Vedet, al paral·lel d’ahir i d’avui.
 

DIUMENGE 19
- Calders. A 2/4 d’1 del migdia,  Cicle xerrades informatives: Parlem de la comarca del Moianès. Organitza: Consorci del Moianès i Ajuntament.
- Collsuspina. A les 9h del matí, amb sortida des de la Font, Caminades en família; caminades al voltant del poble. Cal portar esmorzar i calçat còmode. Caminades aptes per a petits caminadors (d’entre 5 i 8 km). No cal inscripció – gratuït.
- L’Estany. A les 5h de la tarda, a la Casa de Cultura, Cicle xerrades informatives: Parlem de la comarca del Moianès. Organitza: Consorci del Moianès i Ajuntament.
- Moià. A les 6h de la tarda, i només per socis de L’Esplai, espectacle La Clupetista i la Vedet, al paral·lel d’ahir i d’avui.
 

DIMARTS 21
- Collsuspina. De 5 a 7h de la tarda, Seminari “Emprèn de forma col·laborativa”, a càrrec d’Aracoop, seminari per a emprenedors. Organitza: Consorci del Moianès.
 

DISSABTE 25
- L’Estany. A les 4h de la tarda, al cine, Madrid-Barça, en pantalla gran.
- Moià. A les Faixes, Festa Familia de l’Arca. Celebració del Jubileu de l’Arca amb la festa anual de trobada de comunitats de l’Arca, enguany a Moià.
- Sant Quirze Safaja. A les 12h del migdia, Cicle xerrades informatives: Parlem de la comarca del Moianès. Organitza: Consorci del Moianès i Ajuntament.
 

DIUMENGE 26
- Castellterçol. Fira del Bolet i de les Herbes Remeieres 2014.
- Granera. A les 8h del matí, amb sortida des del Casal, 25è aniversari Trobada BTT a Granera.
- Moià. A les 6h de la tarda, a l’Esplai, Gran Ball de Castanyada, amb el músic Carles Xandri.
- Santa Maria d’Oló. Correllengua pels carrers de la vila. Oló per la independència.
 

DILLUNS 27
- Moià. A les 8h del vespre, a la biblioteca, Tertúlia literària sobre la novel·la Verd aigua de Marisa Madieri, a càrrec de Maria Baqués. Si t’agrada parlar de llibres apuntat al Club de Lectura.
 

DIMARTS 28
- Castellterçol. De 6 a 8h del vespre,  Xerrada informativa “Les cotitzacions a la seguretat social de les treballadores de la llar. Organitza: Consorci del Moianès.
- Moià. De 2/4 de 10 a 12h del mati, a Can Carner, Taller de creativitat: Mentre estàs a l’atur treballa amb les idees.
 

DIVENDRES 31
- Castellcir. Castanyada popular.
- L’Estany. A les 9h del vespre, al cine, Castanyada popular, amb música en directe amb S’Temple Bar. Entrepà de botifarra, beguda, castanyes i moscatell. Inscripcions a l’Ajuntament, preu: 8€.
 

______________________________________
 

NOVEMBRE
 

DISSABTE 1
- Collsuspina. Castanyada i Tots Sants local.
 

DIUMENGE 2
- Collsuspina. A les 9h del matí, amb sortida des de la Font, Caminades en família; caminades al voltant del poble. Cal portar esmorzar i calçat còmode. Caminades aptes per a petits caminadors (d’entre 5 i 8 km). No cal inscripció – gratuït. Castanyada i Tots Sants local, obertura de l’espai de trobada per a joves i famílies. Punt jove.
- Monistrol de Calders. Iª Fira del Coleccionisme (Avgda. Pere Tarrés)
 

DIMARTS 4
- Moià. De 5 a 9h del vespre, a Can Carner, Taller: Aplicació de les novetats en matèria laboral, fiscal i tributària. Organitza: Consorci del Moianès.
 

 

______________________________________
 

CURSOS I ACTIVITATS DE LES ENTITATS / AJUNTAMENTS
Calders.
- Cursos al Casal Social de Calders. Cursos de Gimnàstica, anglès, Taller de fotografia, Ioga, Patchwork, Puntes de coixí, Gospel, Teatre, Bingo, Judo, Dansa moderna, Hip-hop, Pilates, Francès, Hipopressius i Atletisme, i a més a més reforç d’escolar i Eso. Més informació al Casal social de Calders. Tel. 93 830 92 63 / casal@calders.cat
Castellterçol.
- Ateneu La Pólvora. Tots els dimecres classes de Trapezi i teles a l’ANLA. De 5 a 6h de la tarda,  nens a partir de 6 anys. Més informació: www.trapezicinema.com
- Urban Castle Dance. Hip-hop, funk, breakdance, ball comercial, zumba, fitness, casals, festivals, ballades solidaries ... Més informació i horaris 617 44 32 91 / desusa_eu00@hotmail.com
- Al local ANLA, Balls de Saló amb Hand to Hand. Per més informació consulta la web: www.hand-to-hand.net
Collsuspina.
- Els dimarts d’1/4 de 7h a 3/4 de 8h del vespre, al local social, Zumba. Inscripcions al local a les hores.
- Dilluns de 9 a 10h del matí, al local social, Pilates.
- Cada dilluns de 5 a 7h de la tarda, a l'Ajuntament, Fem Puntes - Puntes de coixí. Per més informació al 93 830 03 76
- Cada dimarts de 5 a 7h de la tarda, al 3º pis de l'Ajuntament, Cosim. Per més informació al 93 830 03 76
- Cada dimecres, de 8h a 2/4 de 10 del vespre, al local social, Ioga. Per més informació al 93 830 03 76
- Cada dijous, de 8 a 2/4 de 10h del vespre, al local Social, Tai-Txí. Per més informació al 93 830 03 76
- Cada 2º i 4º dissabte de mes, de 5 a 6h de la tarda, al local social, Balls en línea.
L'Estany.
- Classes de dansa. Els dilluns de 2/4 de 9h a 2/4 de 10h del vespre, al local social - cine.
- Els dissabtes a la tarda a la Pista Vella, Bitlles Catalanes. Organitza: Club Bitlles Catalanes Els Estanyencs.
- Els dimarts i els dijous de 5 a 6h de la tarda, a l'hotel d'entitats, Classes de Ioga. Més informació: Dolors (647517597).
- Els dijous de 2/4 de 9 a 3/4 de 10 del vespre, al cine, Zumba. Més informació: 647 94 49 85 - Mel.
- Cada dimecres de 8h a 9h del vespre, a l'Hotel d'Entitats, Classes de Pilates.
­- Cada diumenge a les 11h del matí, Missa.
Moià
- Biblioteca. Tots els dimarts de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, Conversa en alemany i anglès, gràcies a la col·laboració dels voluntaris internacionals dels Avets. Cal inscriure’s a la biblioteca, imprescindible tenir nivell de conversa. Places limitades. De 7 a 2/4 de 9h del vespre, amb inici de curs el dijous 9 d’octubre (8 sessions), Curs Harmonització d’espais amb 7 eixos, a càrrec de Yolanda Vila. Places limitades, per més informació adreceu-vos a la biblioteca.
- Suport a l'Alletament matern. Trobades el primer dimarts de cada mes, a partir de 3/4 de 5h de la tarda, a Can Carner.
- Cercle Artístic del Moianès. Activitats docents a Can Carner. Els dissabtes de 2/4 de 7h a 3/4 de 8h de la tarda, classes de dibuix per a nens i nenes de 7 a 14 anys. Els dimarts de 6 a 2/4 de 8h de la tarda, Classes de dibuix i pintura per a adults.
- Cultura de la Dona, Can Carner. Els dimecres de 4 a 5h de la tarda i els dijous de 9 a 10h del vespre, Ioga (93 830 05 23).
- Dansalut. Cursos i tallers de Dansa, Ioga... Més informació: Ioga - Roser: 630 109 325 / Dansa - Helena: 652 137 994.
- Ateneu La Pólvora. Tots els dimecres classes de Trapezi i teles a l’Ateneu La Pólvora. De 2/4 de 7h  a 2/4 de 8h de la tarda,  nens a partir de 6 anys. Més informació: www.trapezicinema.com
- Via Boulder. Extraescolars d’escalada els dijous - dos grups de 6 a 11 anys i de 12 a 17 anys. Sessions de Boulder per adults, els dilluns (a partir de 14 anys). Més informació: www.viaboulder.com
Santa Maria d’Oló
- Noves sessions per conèixer el nou parc lúdic i de salut d’Oló.  2  d’octubre a les 10h del matí, al parc, Sessió informativa i de funcionament dels aparells. 10 d’octubre a les 10h del matí, al parc, Classe-Taller de mobilitat. Inscripció prèvia a l’Ajuntament.
                                                      
EXPOSICIONS
- Del 6 al 19 d’octubre, a la Biblioteca de Moià, Exposició Univers Laura Gallego, sobre les novel·les d’aquesta escriptora, produïda i dissenyada per Roger González, amb el suport de la biblioteca.
- Fins el 19 d’octubre, al Museu de Moià – Casa Rafel Casanova, Exposició: L’onze de setembre a Moià (1914 – 2014). Un recorregut per la celebració de la Diada a Moià durant els darrers cent anys. I Fins el 31 de desembre, al Museu de Moià, Exposició: Que ens queda de 1714?
 

ARXIU HISTÒRIC
Moià. Per consultes cal concertar-ho al telf. 93 8207600. arxiu@arxiu.moia.cat
COVES DEL TOLL
Moià. Fins l’11 de desembre, obertes  Dissabtes i  diumenges  de 2/4 d'11 del matí a 2h del migdia i de 3 a 2/4 de 7h de la tarda. Festius i ponts obertes de 2/4 d'11 a 2h del migdia (30min abans de l’hora de tancament es realitzarà l’última visita guiada).  Amb l’entrada de les Coves es pot visitar gratuïtament el Museu Arqueològic i la Casa Natal Rafel Casanova. Per reserves de grups, activitats i tallers cal concertar-ho al 93 820 91 34.
MUSEU CASA NATAL RAFAEL CASANOVA - MUSEU ARQUEOLÒGIC I PALEONTÒLOGIC DE MOIÀ
Moià. Obert els dijous i divendres de 2/4 d'11 a 2h del migdia. Els dissabtes de 2/4 d'11 a 2h del migdia i de 2/4 de 4h a 6h de la tarda. Els diumenges i festius de 2/4 d'11 a 3h del migdia. Per visites guiades i activitats cal reservar i contractar el servei amb anticipació al telèfon 93 830 01 43 / 93 820 91 34.
MONESTIR DE SANTA MARIA DE L’ESTANY
L’Estany.  De dimarts a diumenge obert de 10h a 2h del migdia.
MUSEU ENRIC PRAT DE LA RIBA
Castellterçol. De dijous a dissabte obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 3h a 2/4 de 6h de la tarda. Diumenge i festius obert de 10h a 3h del migdia.  93 866 63 62.
ESPLUGUES
Castellcir. Radial de l’Ecomuseu del Moianès. Visites els diumenges de 12 a 2h del migdia i visites concertades trucant al 93 830 14 18 / ecomuseu@consorcidelmoianes.cat
POUES DE LA GINEBREDA
Castellterçol. Lloc Visitable de l’Ecomuseu del Moianès. Visites concertades trucant al 93 830 14 18 /ecomuseu@consorcidelmoianes.cat
MINA DE L’ESTANY
L’Estany. Lloc visitable de l’Ecomuseu del Moianès. Visites concertades trucant al 93 830 00 00 (Ajuntament de L’Estany) o al 93 830 14 18 / ecomuseu@consorcidelmoianes.cat (Consorci del Moianès).
 

 

Consorci del Moianès

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1384