¡La Larixhaus obté la certificació Passivhaus!
Data Dilluns, 04 de maig a les 15:27:12
Tema medi ambientCollsuspina té el primer habitatge d’estructura de fusta i aïllament de palla de la Península Ibèrica que assoleix la certificació Passivhaus.

Una casa de palla situada a la localitat de Collsuspina, Catalunya, ha sobreviscut a les fortes bufades del llop ferotge fins a assolir els exigents requeriments d l’estàndard Passivhaus. La Larixhaus s’uneix al grup de més de 25.000 edificis Passivhaus acabats fins avui dia al voltant del món.

La unió d’alts nivells d’eficiència energètica i confort amb l’ús de materials naturals, permet a l’edifici tenir mínimes pèrdues de calor a l’hivern i romandre fresc durant l’estiu, gràcies a un disseny bioclimàtic optimitzat i a les 3,5 tones d’aïllament de palla conreada a la Costa Brava.
Demostrant que la bioconstrucció amb sistemes prefabricats ha arribat a la maduresa, sent compatible amb els edificis d'alta eficiència energètica, el següent pas serà monitoritzar els paràmetres de confort i energia durant dos anys, cosa que permetrà comparar les dades simulades en projecte amb les de la realitat. Progetic continua l'experiència mitjançant ISOBIO, un projecte de recerca recentment aprovat, finançat per la Unió Europea, que té com a objectius la innovació i el disseny en materials de construcció d'origen biològic. La Larixhaus és el primer edifici Passivhaus auditat i certificat per Energiehaus, pioners dels edificis passius a la Península, una empresa establerta a Barcelona que és el primer Certificador d'edificis Passivhaus autoritzat d'Espanya.


Equip del projecte

·         Arquitectura: Maria Molins, Oriol Martí, Nacho Martí
·         Constructor: Albert Fargas - Farhaus
·         Física d’edificis, disseny Passivhaus i instal·lacions: Oliver Style, Vicenç Fulcarà, Bega Clavero – Progetic
·         Enginyeria estructural: Manuel García – Klimark
·         Ventilació: Zehnder Espanya 
·         Test Blower Door, auditoria i certificació Passivhaus: Micheel Wassouf - Energiehaus
·         Progetic agraeix a Davide Reggiani el suport i les contribucions al disseny realitzades.

La Larixhaus està certificada Passivhaus amb codi ID PHI_02450348_249852 per Energiehaus (
www.energiehaus.com).


Ajuntament de Collsuspina


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1423