Projecte Joves per l'Ocupació
Data Dijous, 18 de juny a les 09:27:37
Tema economia15 joves del Moianès participen en el projecte “Joves per l’ocupació” amb el curs de “Hostaleria, atenció al públic i elaboració de productes d’alimentació”.

El Consorci del Moianès ha donat el tret de sortida al projecte “Joves per l’Ocupació al Moianès” subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, dins el Programa d’Experiència Professional per a l’Ocupació Juvenil a Catalunya - Joves per l’ocupació, que finalitzarà el 31 de desembre de 2015.

El projecte “Joves per l’ocupació” al Moianès consisteix en la realització d’un curs de 300 hores de durada sobre “Hostaleria, atenció al públic i elaboració de productes d’alimentació” per tal de formar als alumnes en els oficis relacionats amb la hostaleria i la indústria alimentària, dos sectors amb molta presència i importància al territori. A més d’aquesta formació, els participants optaran a formació per obtenir la titulació de la ESO en cas que no en disposin, realitzar els cursos de proves d’accés, o altres cursos que puguin completar la seva formació i retornar-los al sistema educatiu. El programa, ofereix també, la possibilitat de millorar la trajectòria laboral dels joves ja sigui realitzant pràctiques en empreses del territori o aconseguint un contracte laboral de 6 mesos de durada. Per la contractació de joves, les empreses reben un ajut per subvencionar una part del seu salari.

“Joves per l’ocupació” va adreçat a joves d’entre 16 i 24 anys, en situació d’atur i que tinguin com a màxim la titulació de la ESO. Per participar del projecte s’han realitzat sessions informatives, entrevistes individuals i proves de selecció i finalment s’han escollit 15 joves del territori per participar-hi. Els alumnes seleccionats provenen dels següents municipis: Calders (1 alumne), Castellcir (2 alumnes), Castellterçol (2 alumnes), Collsuspina (1 alumne), Moià (7 alumnes) i Santa Maria d’Oló (2 alumnes). Al llarg del curs els joves participants obtindran la titulació de “manipulador d’aliments”, es formaran en tècniques de manipulació i envasat de productes alimentaris, rebran classes magistrals de cambrer/a i classes de cuina de diferents estils. A més, es realitzaran visites a empreses del territori, tant indústries alimentàries com del sector restauració, perquè puguin veure la realitat del mercat de treball i com es treballa en aquest tipus d’empreses. El projecte engloba tant el curs de formació de 300 hores, la resta d’accions formatives que es puguin portar a terme, com la pràctica laboral i qualsevol acció d’informació i assessorament amb l’objectiu principal de dotar als participants de les eines i coneixements necessaris per poder incorporar-se al mercat laboral en els sectors amb més sortida al territori.


Consorci del Moianès

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1433