Recuperem la riera de la Tosca
Data Dilluns, 29 de juny a les 13:16:37
Tema medi ambientAhir diumenge des del col·lectiu La Cosa Nostra de Moià, vam organitzar una jornada festiva i reivindicativa sobre l'estat de la riera de la Tosca. Una riera que sempre és bruta, on la depuradora és insuficient i que no hi ha cap solució prevista a curt termini.

Aquesta riera segurament és un dels indrets més especials del Moianès, on els nostres pares i avis van realitzar un munt de trobades, berenars, van anar a pescar, i fins i tot a banyar-se, i que a dia de avui, no és res més que la riera de la Espuma. La volem recuperar, i en aquest sentit ens hem posat a treballar per a que la problemàtica se situí en el centre de l'agenda política Moianesa, treballant tots plegats, per a exigir una nova depuradora a la Generalitat i per a que els veïns, polítics, entitats i empresaris fem tot el que és a les nostres mans, per tal de poder gaudir d'un riu net.

Gràcies a la col·laboració desinteressada de veïns, comerços locals, artistes... vam poder realitzar un acte amb una gran afluència de públic. Les fotografies antigues van atraure la mirada de la gent gran, explicant batalles de petits al Molí de la Tosca, a les fonts de la zona... que també es podien comparar amb fotografies actuals, per veure la gran diferència.

Per a més informació:

lacosanostramoia.blogspot.com.esAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1435