La CUP organitza diferents actes reivindicatius en motiu del 8 de març
Data Divendres, 04 de març a les 17:54:25
Tema políticaLa CUP reivindica un any més la necessitat de sortir al carrer per visualitzar la realitat de discriminació i opressió que pateixen les dones.

S'organitzaran actes a Manresa, Artés, La Nou de Berguedà, Berga i Monistrol de Calders.

Com cada any, el 8 de març, tornem a sortir al carrer per visibilitzar la realitat social i personal que les dones vivim arreu del món. És necessari, i més en aquest període de crisi econòmica, social i política, recordar i cridar al món l'explotació, l'opressió i la discriminació extraordinàries que patim les dones, pel simple fet de ser dones. A casa nostra l’any 2016 les dones continuem sent discriminades i oprimides en molts àmbits de les nostres vides.

Som discriminades en un mercat laboral on acaparem el gruix dels contractes a temps parcial, en els sector més precaris i cobrem un 20% menys de salari. Som discriminades en l'atur on l'impacte dels baixos salaris, dels mini-contractes minvem l'accés a prestacions d'atur.

Estem oprimides a través de les polítiques neoliberals de privatització i la retallada de serveis públics i serveis socials, perpetuant que siguem les dones les que continuem assumim les tasques de cures. La criança i el manteniment quotidià de la vida continua sent una tasca femenina, i per tant, existeix també una responsabilitat dels homes en la criança i les cures, que porti a una corresponsabilitat real.

Som discriminades en la jubilació on, després d'una vida plena de treball assalariat i domèstic, ni tan sols tenim cobertes les necessitats bàsiques. Amb l’augment de les jornades laborals que boicotegen la conciliació familiar i personal igualitàries.

Estem oprimides per unes lleis que ens prohibeixen ser mares com i quan volem amb plena sobirania sobre els nostres cossos: condicionant-nos a no poder triar l’opció d’un avortament lliure i gratuït. Impedint-nos tenir reproducció assistida en la sanitat pública si som lesbianes, o no tenim parella i si no ho podem pagar, qüestionant-nos si als 16 anys som adultes per poder avortar però no per casar-nos. Som discriminades per expressar la nostra sexualitat, si aquesta no encaixa en la heteronormativitat: volem viure i estimar lliurement com a lesbianes, transsexuals o transgènere.

Per si no fos suficient, també estem oprimides per la violència que s’exerceix sobre el nostre cos i les nostres vides a través de la publicitat i la societat. Totes les dones patim assetjaments verbals i/o sexuals en algun moment de la nostra vida: a la família, a l'escola, a la feina, a les relacions afectives. I moltes de nosaltres som assassinades en un feminicidi quotidià a mans de les nostres parelles i ex-parelles sense que hi hagi una resposta per part de les institucions públiques.

El caràcter pervers de les lleis capitalistes i patriarcals que ens sotmeten es veu clarament amb la llei d’estrangeria que condemna les dones migrades a la dependència, la submissió i l’explotació, sense drets polítics plens; limitant l'accés a la sanitat pública únicament a la seva condició de productores de noves treballadores, quan estan embarassades i la violència quotidiana de ser detingudes i tancades a Centres d'Internament d'Estrangers per haver comès una 'falta administrativa'.

És per tot això que aquests dies tornarem a ser al carrer per fer visible i denunciar aquesta realitat. Així en diferents municipis de la Catalunya Central la CUP durant aquest cap de setmana i el proper ha organitzat diferents actes.

A Manresa la CUP participa de la comissió 8M que sota el lema «Fem-nos fortes, fem-ho juntes» organitza els actes reivindicatius del dia de la dona treballadora. Els actes començaran el divendres 4 de març a les 18.00 amb una xerrada sobre el treball sexual a l'Ateneu Popular la Sèquia organitzada per Arran. Dimarts 8 de març a les 19.30 hi haurà l'acte central amb una manifestació que començarà a la Ben Plantada. Dijous 10 de març a les 20.00  a l'Ateneu Popular la Ruda tindrà lloc una xerrada sobre el paper de les dones a les vagues organitzada per l'Assemblea Llibertaria del Bages. Dijous 17 de març a les 18.30 a la Plaça Sant Domènec un Passa Carrers organitzat per l'Assemblea Llibertaria del Bages i a les 20.00 el passe de la pel·lícula «Passe Justo» a l'Ateneu Popular la Sèquia organitzat per Arran. Dissabte 19 de març es presentarà la campanya d'Endavant «Dones i crisis» a l'Ateneu Popular la Sèquia i divendres 1 d'abril Acció Lila organitza a l'Ateneu Popular la Sèquia «Feministes Encausades. Cafeta antirrepresiva».

A Artés dissabte 5 de març durant tot el matí es pintarà un mural i es repartirà un manifest feminista a l'Ateneu Popular la Falç (Busquet de l'Aplec) coincidint amb la 18a calçotada de l'Ateneu.

A la Nou de Berguedà divendres 11 de març a les es farà un sopar de dones.

A Berga la CUP conjuntament amb l'Esquerra Independentista organitza un seguit d'actes el dissabte 12 de març que s'iniciaran amb una concentració a la Plaça Sant Pere a les 19.00, una lectura pública de manifest a les 19.30 a la Plaça de Sant Joan i que acabarà amb un concert a l'Ateneu Llibertari (C/Pinsania, 7) amb Mateolika, The Doy Tolls, PD Mig Dupont i PD Urrixic.

A Monistrol de Calders el diumenge 13 de març al matí hi hauran prades de reflexió i informació feminista. Al migdia es farà un vermut antipatriarcal i durant tot el dia es pintarà un mural reivindicatiu.


Candidatura d'Unitat Popular
Catalunya Central, divendres 4 de març del 2016

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1495