Activitats del Moianès - març 2017
Data Divendres, 03 de març a les 17:24:11
Tema societatACTIVITATS PEL MES DE MARÇ

  

DIMECRES 1

- Moià. Excursió per la serra de l’Obac. Més informació GEMI.

 

DIJOUS 2

-Calders. De 5 a 7 de la tarda, al local d’entitats, Yarn bombing. Nou art al carrer “fem mitja i ganxet”: Organitza: Associació Cultural de la dona de Calders

-Moià. A les 8 del vespre, al claustre de l’escola Pia de Moià, xerrada sobre “Internet Segura”, a càrrec dels mossos d’esquadra. Organitza: l’AMPA de l’Escola Pia de Moià. 

-Monistrol de Calders. A 2/4 de 7 de la tarda, a l’Escola L’Esqueix, Espai de formació i orientació Eduquem en família (adreçat als pares).

-Sant Quirze Safaja. A 2/4 de 6 de la tarda, al ZER Moianès Llevant - Escola Sant Quirze Safaja, Sessió informativa sobre internet segura per a pares i mares, a càrrec dels mossos d’esquadra.

 

DIVENDRES 3

-Castellterçol.  A las 10 del mati al Centre Espai Escènic Teatre “ la mongetera màgica” Cia Festuc Teatre, Anem al Teatre ODA DIBA. A les 9  del matí a la sala de lectura Renovació del DNI

- Moià. A les 8 del vespre, a la biblioteca, projecció del documental “Life”, a càrrec dels escaladors veneçolans Carlos Catarí i Shirleys Noriega, rodat en els sectors de Boulder Albarracín, Moià, Manlleu, Savassona i La Comarca.

- Santa Maria d’Oló. De 5 a a 8 del vespre, al Centru, Descobrim Sèries.

 

DISSABTE 4

-Calders. De 5 a 7 de la tarda al local d’entitats Yarn bombing. Nou art al carrer “fem mitja i ganxet” : Organitza: Associació Cultural de la dona de Calders.

- Moià. A partir de les 6 de la tarda, amb sortida  carrer Nazarí Alibés , Rua de Carnestoltes de Moià. A partir de les 9 de la nit festa a “les Faixes” Dj Baland i Dj Cactus.

-Santa Maria d’Oló. XX Festa de la Dona. A 2/4 de 6 de la tarda, al Centre recreatiu, Taller de riure a càrrec de Maria Navarrete. A les 7 del vespre, al Centre Recreatiu Tuppersex, a càrrec de Laia Comes, i a partir de les 9 del vespre a l’Hostal Santa Maria sopar de dones, i Ball amb Josep Maria d’Avinyó  (venda de tiquets fins l’1 de març a Cal Tutó i a Cal Marcelino). Organitza: Col·lectiu de dones d’Oló amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.DIUMENGE 5

-L’Estany. De 10 a 1 del migdia, amb sortida des del  Centre de Visitants de l’Estany (pl. Del Monestir, 4), Itinerari temàtic: Visita guiada al Centre de Visitants, mina de desguàs i itinerari Domini de la terra. Organitza: Centre de Visitants de l’Estany i Ajuntament de l’Estany. Més informació 938303000 i estany.dinamitza@estany.cat

 

DILLUNS 6

-Castellterçol. De 10 a 2 del migdia, a la Sala de lectura, Oficina mòbil de Sorea

 

DIMARTS 7

-Castellterçol. A les 9 del matí a la sala de lectura Renovació del DNI.

 

DIMECRES 8

-Calders. Decoració de la plaça amb els treballs fets els dies 2 i 4 de març “Fem mitja i ganxet” per commemorar el dia internacional de les dones. Organitza: Associació cultural de les Dones de Calders

- Castellterçol. Dia de la Dona. A 2/4 de 12 del matí, a la Sala de Lectura, explicació de l’exposició “Confluències”, a càrrec de l’artista Anna Carrió. A partir de 2/4 de 12 del migdia a la plaça Vella (Ajuntament de Castellterçol, Sala de lectura) hi ha diferents actes, consultar programa. A les 12 del matí, a l’Ajuntament, lectura del manifest i vermut. Col·laboren el Grup de Dones i IE Ramona Calvet. A les 4 de la tarda, al local Arrels, Taller d’elaboració de la bruixa, i a les 6 de la tarda a la sala de lectura, tot fent el té, recital de poemes a càrrec de Para Bé l’Orella.

-Moià. Commemoració del Dia de la Dona

 

DIJOUS 9

-Monistrol de Calders. A 2/4 de 7 de la tarda, a l’Escola L’Esqueix, Espai de formació i orientació Eduquem en família (adreçat als pares).

-Santa Maria d’Oló. De 2/4 de 6 a 8 de la tarda, al Centru, Pel·lícula (tancat a menors de 16 anys).

 

DIVENDRES 10

-Castellterçol. A la Casa Museu Prat de la Riba, visita de Honorable Conseller Sr. Santi Vila. A 2/4 de 9 del vespre a la sala de Lectura, Presentació Pressupostos, a càrrec de Castell en Positiu, CIU i ERC

-L’Estany. De 2/4 de 7 a 2/4 de 8 del vespre, a la sala Polivalent de la Casa de Cultura, dins el Cicle: a l’Estany actuem per una vida saludable, Taller Teixir: per què? Com? Amb qui? Una xerrada – taller sobre els beneficis del teixir en grup, a càrrec de Fina Niubó. Activitat gratuïta: Organitza: Casa de Cultura i Ajuntament de l’Estany amb el suport de la Diputació de Barcelona.

-Moià. A 2/4 de 6 de la tarda a la Biblioteca, explicació del conte  “Lentament” a ritme de música i cançons per a infants d’1 a 3 anys a càrrec de la rondallaire Marta Esmarats.

-Monistrol de Calders.A 2/4 de 9 del vespre a la sala petita Taller de cocteleria, a càrrec de l’empresa gintònic.cat. A les 10 de la nit a la sala petita Sopar. Preinscripció fins el 7 de març a: associacioditifet@gmail.com.

-Santa Maria d’Oló. De 5 a 8 del vespre, al Centru, Taller de còctels sense alcohol. Places limitades. Inscriu-te al elcentruolo@gmail.com. A les 9 del vespre, al Centru, Xerrada: Descobrim la Disciplina Positiva amb Anna Pascual. Organitza: Ampa Escola Sesmon. Col·labora: Ajuntament d’Oló

 

DISSABTE 11

-Castellterçol. Durant tot el dia, a Centre Espai Escènic, a Cal Recader i a Casa Museu Prat de la Riba, Actes amb el secretariat de l’ANC, consultar programa. A 2/4 de 10 del matí al Pavelló Municipal de Castellterçol, I Torneig de Tennis Taula juntament amb el Club Tennis Taula Moianès.

-Collsuspina. A les 7 del vespre, al local social, Cinema. Organitza: AMPA.

-L’Estany. Especial Dia de la Dona. De 6 a 8 del vespre, a la sala Polivalent de la Casa de Cultura, dins el Cicle: a l’Estany actuem per una vida saludable, Risoteràpia, a càrrec de Rocío Martín Simón. Activitat gratuïta: Organitza: Casa de Cultura i Ajuntament de l’Estany amb el suport de la Diputació de Barcelona. A les 8 del vespre, a la sala polivalent de la Casa de Cultura, Còctel lila, i a les 9 del vespre, a l’Hostal Grau, Sopar (programes a part).

- Moià. A les 8 del vespre, a l’Auditori Sant Josep, Concert de Joventuts Musicals, amb Agnès Mauri, viola i Benedek Horváth, piano.

-Monistrol de Calders. A la tarda a la Sala Petita Sessió extraordinària A.E. Monistrolenca, amb el convidat d’excepció Charly Reach, ex jugador i entrenador blaugrana, presentació nova equipació, entre d’altres i xocolatada per acabar la sessió (obert a tothom).

-Santa Maria d’Oló. A les 7 del vespre, al centre Recreatiu, Pinta Musical. Amb servei de bar i entrepans. Organitza: Aula Municipal de Música. Col·labora:  Ajuntament d’Oló

 

DIUMENGE 12

-Castellterçol.  A 2/4 de 7 de la tarda al Centre Espai Escènic, 2a Mostra de Teatre Escena 42:”L’art de la comèdia”, Grup Casal Familiar Recreatiu Els Carlins de Manresa

-L’Estany. Especial Dia de la Dona. A 2/4 de 7, sortida al Teatre Condal de Barcelona, per veure la comèdia musical Homes.

-Moià. Cada segon diumenge de mes, de 8 del matí a 1 del migdia, Matinals pel moianès. Organitza: GEMI.

-Monistrol de Calders: A les 9 del matí a la plaça nova Caminada de 10 kilòmetres aproximadament. Organitza: Associació dit i Fet.

-Santa Maria d’Oló. V cursa de muntanya SALTA MARRADES, cursa infantil i dues distàncies a escollir de 8 km (cursa popular) i de 21 km (1/2 Marató). L’inici de la cursa serà a 2/4 de 10 del matí davant del Pavelló municipal, al Passeig Carme Vidal. La recollida de dorsals es farà de les 8 a les 9 del matí.  Més informació a www.saltamarrades.cat Organitza:Centre Excursionista d’Oló. A les 5 de la tarda, a la Fundació La Plana, Tertúlia sobre Simone Weil. Més informació:info@fundaciolaplana.org.

 

DILLUNS 13

-Moià. A 1/4 de 6 de la tarda a la Biblioteca, trobada Atrapallibres categoria 11/12 anys per comentar el llibre “El senyor Bello i l’elixir Blau” de Paul Maar. Tertúlia dinamitzada per Dolors Illa.

- Santa Maria d’Oló. A les 5 de la tarda, a l’Escola Sesmón d’Oló, Xerrada per a pares i mares: La comunicació adequada entre adolescents a l’entorn 2.0. Organitza: Escola Sesmon Col·labora: Ajuntament d’Oló. De 5 a 8 del vespre, a El Centru, Taller de 3 en ratlla gegant.

 

DIMARTS 14

-Moià. A 2/4 de 6 de la tarda a la Biblioteca, Laboratori de Lectura: “El món de la nit”.  Activitat familiar: llibres més taller, per saber que passa cada nit mentre es dorm.

 

DIJOUS 16

-Castellterçol. De 7 a 9 del vespre a l’Espai Franc, taller Impulsa el teu negoci mitjançant un app mòbil (2hores)

-Moià. 1/4 de 6 de la tarda, a la Biblioteca, trobada Atrapallibres categoria 10 anys per comentar el llibre “Un indi al jardí” d’Agnès Lestrade. A les 9 de la nit a l’Auditori Sant Josep Projecció de “El Elegido” dins el cicle Gaudí de Cinema Català.

DIVENDRES 17

- L’Estany. D’1 quart de 4 a 1/4 de 5 de la tarda, a l’Escola de L’Estany – ZER El Moianès Llevant, Jornada de Portes Obertes.

-Moià. A 2/4 de 7 de la tarda a “les Faixes” Concert de Damaris Gelabert.

-Santa Maria d’Oló. De 2/4 de 6 a 8 del vespre, a El Centru, pel·lícula: Escuadrón suïcida.

 

DISSABTE 18

-Castellterçol. Al local Arrels fan jornada de Portes Obertes.

-Calders. Amb sortida a 2/4 de 8 del matí, des de la Plaça Major, Esquiada al Port del Compte. Més informació: Ajuntament de Calders. A les 6 de la tarda al Centre d’Art Contemporani i
Sostenibilitat, Forn de la Calç de Calders Inauguració de l’exposició lugar-es/de-tener-se (2010-2015) de Pep Mata. Organitza: CACiS El Forn de la Calç

-Castellterçol. Tarda de portes obertes al Casal d’Avis de l’Associació Arrels.

-Santa Maria d’Oló. Al vespre, a la Fundació La Plana, Sopar i Ritual per la celebració de la primavera 2017. Més informació:info@fundaciolaplana.org.

 

DIUMENGE 19

- Moià. Durant el matí, al Club de Golf Montbrú, XIV Gran Trofeu de la Casa Club. Modalitat Stableford Individual. Obert a tothom. De 12 a 2 del migdia a l’Escola Pia de Moià Jornada de portes Obertes.

-Santa Maria d’Oló. A 2/4 de 10 del matí a la Fundació La Plana, caminada i vermut amb xerrada de simbolisme per celebrar la primavera 2017. Més informació:info@fundaciolaplana.org.

 

DIMARTS 21

-Moià. A 1/4 de 6 de la tarda, a la Biblioteca, trobada Atrapallibres, categoria 9 anys, per comentar el llibre “El meu gran arbre” de Jacques Goldstyn. Tertúlia dinamitzada per Montserrat Plans

 

DIJOUS 23

- Santa Maria d’Oló. De 5 a 8 del vespre, a El Centru, Descobrim sèries.

 

DIVENDRES 24

- Moià. A les 8 del vespre, a la biblioteca, celebració del Dia Mundial de la Poesia, en un acte que consta de tres parts: presentació del llibre de poemes “Todos los rincones del mundo” de Josep Piella, seguit de la lectura i recital de poemes a càrrec dels Grans Lectors de l’Esplai i, tancant l’acte lectura del poema d’Antònia Vicens amb diferents idiomes, a càrrc dels voluntaris locals i internacionals dels Avets. Amenitzaran l’acte els alumnes de l’Escola Municipal de Música de L’Escola Pia de Moià.

- Santa Maria d’Oló. De 5 a 8 del vespre, a El Centru, Torneig de ping-pong. Cal inscripció abans del divendres 17.

 

DISSABTE 25

- Calders. A les 4 de la tarda, al Centre Cívic, Taller de Castellers. Obert a tothom.

- L’Estany. D’11 a 2/4 d’1 del matí, a la sala Polivalent de la Casa de Cultura, dins el Cicle: a l’Estany actuem per una vida saludable, Hort de proximitat – plantes i llavors de la nostra terra, a càrrec de Xènia Torras. Activitat gratuïta: Organitza: Casa de Cultura i Ajuntament de l’Estany amb el suport de la Diputació de Barcelona.

- Moià. Durant el matí, al Club de Golf Montbrú, Champions League Mensual (3a Prova) Modalitat Stableford Individual. Obert a tothom. A les 6 de la tarda, a “Les Faixes” celebració de ST Patrick’s day. Organitza: Country Moià. A les 9 del vespre, al Ateneu La Pólvora, Jam Session, duet amb Pablo Ruiz i Félix Rossy.

 

DIUMENGE 26

-Castellterçol. A 2/4 de 7 del vespre al Centre Espai Escènic 2a mostra de teatre Escena 42: “Bojos pel Bisturí”, Grup Escènic Casino de Caldes de Montbui.

-Moià. De 12 a 2 del migdia, a l’Ateneu La Pólvora,  Vermut musical, Jo Jet i Maria Ribot presenten “Lliure o Descansa”.  

-Santa Maria d’Oló. A les 2 del migdia, a la Plaça Catalunya, Calçotada Popular. Organitza: ERC. Col·labora: Ajuntament d’Oló.

 

DILLUNS 27

-Moià. A les 8 del vespre, a la biblioteca, Tertúlia sobre la novel·la “Laura a la ciutat dels sants”, de l’escriptor Miquel Llor, a càrrec de Marià Baqués.

 

DIMARTS 28

-Castellterçol. De 2/4 de 8 a 2/4 de 10 del vespre, a la Sala de Lectura Club de Lectura.

 

DIJOUS 30

- Santa Maria d’Oló. De 5 a 8 del vespre, a El Centru, Taller de friendship braçalet. Places limitades. Inscripcions a elcentruolo@gmail.com. De 9 del matí a 1 del migdia, a l’Avinguda Catalunya (camp de futbol), Inspecció Tècnica ITV de maquinària agrícola i ciclomotors de dues rodes. Es necessari sol·licitar hora a l’Ajuntament.

 

DIVENDRES 31

- Calders. A 2/4 de 6 de la tarda, al Centre Cívic de Calders, obra de teatre Stop al Bullying, a càrrec dels alumnes de Cicle Superior de l’Escola Anton Busquets i Punset. Amb servei de bar, entrepans i begudes.

-Moià. A les 8 del vespre, a la biblioteca, projecció de documentals d’Adrián Cardona (pintor), Julio Herranz (poeta) i Joan Murenu (músic), del projecte eivissenc Aiguallums, relacionats amb el procés creatiu, seguit d’una taula rodona –debat. Organitza: Cercla Artístic del Moianès.

- Santa Maria d’Oló. De 2/4 de 6 a 8 del vespre, a El Centru, Pel·lícula.

    

ACTIVITATS PEL MES D’ABRIL

 

DISSABTE 1

- L’Estany. XVIII Edició del Ral·li de la llana Trofeu Autosi, per a cotxes clàssics. La final és a L’Estany (programes a part). Organitza: Motor Club Sabadell i Ajuntament de L’Estany.

- Moià. Durant tot el dia a l’Espai del Molí, celebració de la Festa del Porc .

- Santa Maria d’Oló. De 5 a 8 del vespre, el Centru, Casal de Joves de Santa Maria d’Oló, obert.

 

DIUMENGE 2

-Castellterçol. A 2/4 de 7 del vespre al Centre Espai Escènic 2a Mostra de Teatre Escena 42: “Júlia La filla de Jim Hawkins”, Grup Blaugrana escena de Sant Feliu de Codines.

- L’Estany. De 10 a 1 del matí, des del Centre de visitants de L’Estany, Visita guiada al Centre de visitants, mina de desguàs i itinerari de les fonts. Organitza: Centre de Visitants i Ajuntament de L’Estany.

 

DILLUNS 3

-Castellterçol. De 10 a 2 del migdia a la Sala de Lectura Oficina Mòbil de Sorea.

 

DISSABTE 8

- L'Estany. A 2/4 de 6 de la tarda, a la Sala Polivalent de la Casa de Cultura, Inauguració de l’Exposició de fotografies : Sàhara occidental, l’oblit permanent, d’Ernest Vilches. Organitza: Casa de Cultura, Ajuntament, Ass. per al Desenv. De Projectes Solidaris al Sàhara i amb el suport de Diputació de Barcelona.

 

DIUMENGE 9

-Moià. Cada segon diumenge de mes, de 8 del matí a 1 del migdia, Matinals pel moianès. Organitza: GEMI.

 

DIUMENGE 16

- Castellcir. Durant el matí, pels carrer del centre del poble, 2ª edició de la Fira Agronatura, amb mostres de productes agrícoles, ramaders, forestals i alimentació de proximitat i activitats d’animació i jocs.  A 2/4 de 6 de la tarda, Aplec de la Sardana, amb la cobla Canigó.

 

ACTIVITATS I CURSOS DEL CONSORCI DEL MOIANÈS (MARÇ – MAIG 017)

 

FORMACIÓ I JORNADES PER LES EMPRESES

 

FORMACIÓ EMPRESARIAL

- 2a Trobada Empresarial del Moianès. Dijous 30 de març, a 2/4 de 10 del matí, a Can Carner. Moià.

- Impulsa el teu negoci mitjançant un app mòbil (2h). Dijous 16 de març, de 7 a 9 del vespre, a Castellterçol.

- Venda on-line (10 h). Dimarts 21 i 28 de març, de 7 de la tarda a 2/4 de 10 del vespre, a Can Carner. Moià.

- Sóc autònom/a: aprenc a gestionar el meu negoci (16h). Dimarts i dijous del 30 de març al 27 d’abril, de 7 de la tarda a 9 del vespre, a Can Carner. Moià.

- Conferència: Empresa, coneix el que pots i no pots deduir en els teus impostos (2h). Dijous 20 d’abril, a les 7 de la tarda, a Can Carner, Moià.

- Curs d’eines necessàries per a la implantació de la LOPD a la teva empresa (6h). Els dimecres 26 d’abril i 3 de maig, de 6 de la tarda a 9 del vespre, a Can Carner. Moià.

- Conferència: Quines cobertures de la Seguretat Social tinc com a autònom? (2h). Dijous 27 d’abril a les 7 de la tarda, a Can Carner. Moià.

 

FORMACIÓ EL MOIANÈS VE DE GUST

- Jornada agroecològica (3h). Dimarts 14 de març, de 4 a 7 de la tarda, a Sant Quirze Safaja.

- Curs de manipulador d’aliments (3h). Dimarts 7 de març, de 5 a 8 de la tarda, a Can Carner, Moià.

- Seminari: Repensem el comerç tradicional (3h). Dilluns 20 de març, de 7 de la tarda a 10 del vespre, a Can Carner, Moià.

- Jornada Ecofòrum: Cap a la qualitat empresarial en l’elaboració de productes alimentaris (4h). Dimecres 19 d’abril, de 4 a 7 de la tarda, a Can Carner. Moià.

- Formació tècnica en sistemes de Qualitat. Abril. A concretar.

 

FORMACIÓ PER A PERSONES EN SITUACIÓ D’ATUR

- Tallers: Objectiu Trobar feina (3). Els divendres 24 de març, 28 d’abril i 26 de maig, de 2/4 de 10 a 2/4 d’1 del matí, a Can Carner. Moià.

- Pràctica i millora el teu català per la recerca de feina – Nivell de continuïtat (21h). Els dimarts del 21 de febrer al 4 d’abril de 2/4 de 10 a 2/4 d’1 del matí, a Can Carner, Moià.

- Tallers d’habilitats socials per la recerca de feina (8h). Dilluns 6 i 13 de març, de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, a Can Carner. Moià. I dimarts 7 i 14 de març, de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, a Monistrol de Calders.

- Anglès per treballar (16h). Dimarts 7 de març (prova de nivell). Del 14 de març al 25 d’abril, de 7 de la tarda a 9 del vespre, a Can Carner. Moià.

- Tastet d’ofici sector Hosteleria (20h). Dimarts del 7 de març al 4 d’abril, d’1/4 de 10 del  matí a 2/4 de 2 del migdia, a Moià.

 

FORMACIÓ IRIS: SERVEIS A LES PERSONES

- Mòdul de nafres i mobilitat (4). Dimecres 22 de març, de 4 de la tarda a 8 del vespre, a Can Carner. Moià.

- Mòdul viure el dol (4h). Dimecres 29 de març, de 4 de la tarda a 8 del vespre, a Can Carner. Moià.

 

FORMACIÓ EN NOVES TECNOLOGIES – ACREDITACIÓ DE COMPETÈNCIES TIC

- Treu tot el suc del teu ordinador/ (15). Dimarts del 7 de març a l’11 d’abril, de 4 a 2/4 de 7 de la tarda, a Can Carner. Moià.

- Taller pràctic de Wordpress (15h). Dimecres del 8 de març al 12 d’abril, de 7 de la tarda a 2/4 de 10 del vespre, a Can Carner. Moià.

 

CURSOS PER A L’OBTENCIÓ DE TÍTOLS OFICIALS:

- Curs de preparació per les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Superior. De dilluns a dijous de 4 a 9 del vespre, a Can Carner. Moià.

 

LUDOTECA – ESPAI EDU.MOIANÈS

A diferents municipis del Moianès (de 6 a 12 anys). Activitats de reforç escolar i oci (informa’t al Consorci)

-Castellcir. Dimecres De 3 a 2/4 de 5 de la tarda.

-Castellterçol. Dilluns de 5 a 2/4 de 7 de la tarda. Divendres de 2/4 de 5 a 6 de la tarda. A l’edifici I.E.Ramona Calvet.

-L’Estany. Divendres de 2/4 de 5 a 6 de la tarda.

-Moià. Dimecres de 5 a 2/4 de 7 de la tarda.

-Monistrol de Calders. Dimarts de 5 a 2/4 de 7 de la tarda i Dijous  de 5 a 2/4 de 7 de la tarda.

-Sant Quirze: dimecres de 3 a 2/4 de 5 de la tarda

-Santa Maria d’Oló. Dilluns de 2/4 de 5 a 6 de la tarda. i Dijous de 2/4 de 5 a 6 de la tarda.

  

Consulta tota la programació formativa març – maig 2017, dates i horaris dels cursos i accions formatives a: www.consorcidelmoianes.catACTIVITATS DE LES ENTITATS / AJUNTAMENTS


Calders

- Cursos al Casal Social de Calders. Cursos de Zumba, Gimnàstica de gent gran, Anglès, Manualitats i modelatge amb fang, Ioga, Patchwork, Puntes de coixí, Gospel, Escola trail, Judo per a infants, joves i adults, Dansa, Costura a màquina, Pilates i a més a més reforç d’escolar i Eso i Bingo l’últim divendres de cada mes. Més informació al Casal social de Calders. Tel. 93 830 92 63 / casal@calders.cat

- Bibliobus.  Els dijous quinzenalment d’11 a 2/4 de 2 del migdia davant l’escola.

- Deixalleria mòbil. 4 i 18 de març, i l’1 d’abril a l'era de Can Feliu (davant de l'escola).

- Mercat setmanal.  Dissabte al matí

 

Castellcir

- Setmana de la igualtat de gènere. Del 3 al 12 de març.

- Setmana cultural de l’Escola La Popa. Del 3 al 6 d’abril.

- Bibliobus. Els dijous quinzenalment  de 12 a 2 del migdia, al març els dies 9-23; a l’abril dies 6 i 27, al costat de l’Ajuntament.


Castellterçol

- Bibliobus. Els dijous a les 4 de la tarda a la plaça Enric Prat de la Riba.

- Grup de Dones. Els dimecres de 4 a 2/4 de 6 de la tarda al Casal Arrels.

- Punt Jove. De dilluns a divendres a la tarda al Bosquet de Can Sedó.

- Sala de Lectura. De dilluns a divendres, a la Sala de Lectura, de 2/4 de 5 a 2/4 de 8 del vespre.

- Partits de futbol sala. Dissabtes i diumenges al pavelló municipal.

- Partits de futbol. Dissabtes i diumenges al Camp de futbol municipal.  

-Mercat Setmanal. Dissabtes al matí a la plaça Enric Prat de la Riba.

-Escacs. Dilluns, Dijous i Divendres de 2/4 de 8  fis a les 9 del vespre a la Sala de Lectura.

- Grup dona. Els dimecres 1 i 8 de març, a propòsit del Dia Internacional de la Dona – monogràfic sobre creació figura amb Goma Eva.

- Balls de Saló. Els dilluns, un grup de 6 a 7, i l’altre de 7 a 8 del vespre, al Casal de gent gran Arrels.   

 

Collsuspina

- Informàtica – Nivell de continuïtat. Adreçat a la gent gran. 13,20 i 27 de març, de 3 a 5 de la tarda i 3 d’abril, de 3 a 2/4 de 5 de la tarda, a la biblioteca. Inscripció prèvia a l’Ajuntament. Organitza: Consorci – Consell Comarcal del Moianès i Ajuntament de Collsuspina.

- Zumba. Els dimarts de 9 a 10 del matí, al Local Social.

- Punt de trobada. Divendres de 2/4 de 5 a 8 de la tarda al Local Social Ramon Cabanas.

-Punt Jove Dissabtes de 5 a 2/4 de 9 al Local Social Ramon Cabanas.

 -Tai-txi Dijous de 1/4 de 9 de 9 a 2/4 de 10 al Local Social Ramon Cabanas

- Curs de balls en línia el dissabte 11 i 25 de febrer de 5 a 6 de la tarda, al Local Social Ramon Cabanas

- Bibliobus. Els dimarts de 4 a 7 de la tarda, cada 15 dies.

- Tallers de Memòria per a la gent gran. Dimarts de 2/4 de 4 a 5 de la tarda al local de la gent gran.

- Cosidores. Dimarts de 5 a 7 de la tarda al local de la gent gran.

- Puntaires. Dilluns de 5 a  8 de la tarda al local de la gent gran.


L'Estany

- Balls de Saló. Amb inici el dia 27/01 i fins el mes de juny, a 2/4 de 9 del vespre, al local Social el Cine (cada 15 dies).

- Activitats al local de l’Associació de la gent gran de L'Estany. Dimecres de 9 a 10 del vespre, Cant Coral. Dijous de 6 a 7 de la tarda, Llenguatge Musical. Dijous de 2/4 de 8 a 2/4 de 9 del vespre, Xerrem en anglès. Divendres de 6 a 7 de la tarda, Noves Tecnologies. Dissabtes i diumenges de 5 a 7 de la tarda, Jocs de taula. Dimarts i dijous d’11 a 12 del matí es fa Gimnàstica a la Sala gran de l’hotel d’entitats.

- Cicle de tallers i xerrades Actuem per a una vida saludable. Els dissabtes 4, 11, 18 i 25 de març, d’11 a 1, a l’Escola de L’Estany, per a nens de 4 a 7 anys, Ioga per a nenes i nens. A càrrec de Prana Ioga. Cal inscripció prèvia a l’Ajuntament. Activitat gratuïta: Organitza: Casa de Cultura i Ajuntament de l’Estany amb el suport de la Diputació de Barcelona.

- Taller de memòria. Els dilluns des del 13 de febrer al 3 d’abril, d’1/4 de 4 a 3/4 de 5 de la tarda, al Centre de Visitants de L’Estany. Organitza Consorci - Consell Comarcal del Moianès, Ajuntament de l’Estany, amb la col·laboració de l’Associació de Gent Gran de L’Estany.

- Bibliobus. Els dimecres 1, 15 i 29 de març, d’11 a 2/4 de 2 del migdia.

- Mercat setmanal.  Dimarts al matí, al centre del poble


Moià

- Ateneu La Pólvora. Taller d’aeris (trapezi, tela, corda i cèrcol). Tots els dimecres a la tarda. A les 6 per nens i a les 7 per adults.  Inscripcions: info@trapezicinema.com.

- Nou horari primaveral – Ateneu La Pólvora. Obert els dilluns, dimarts i dijous de 4 a 7 de la tarda i els divendres i dissabtes, de 7 a 12 del vespre-nit.

- Mercat setmanal. Diumenge al matí a la plaça Major.

- Cultura de la Dona, Can Carner. Els dilluns de 7 a 8 del vespre, els dimecres de 4 a 5 de la tarda i els dijous de 9 a 10 del vespre, Ioga (93 830 05 23).

- Biblioteca. Tots els dilluns de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 de la tarda, Italià i francès. Tots els dimarts de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 de la tarda, alemany i anglès. Gràcies a la col·laboració dels voluntaris internacionals dels Avets. Cal inscriure’s a la biblioteca, imprescindible tenir nivell de conversa. Places limitades. Gratuït.

- Setmana de l’intercanvi: Compartim lectures. Del 27 al 30 de març, a la biblioteca, porta un llibre que t’agradi a l’escola i recull el teu Val. I del 31 de març al 6 d’abril, vine a la biblioteca a bescanviar el val per un llibre.

 

Monistrol de Calders

- Posa’t en forma. Aeròbic, zumba, pilates. Més informació associacioditifet@gmail.com

- Bibliobus. Dimecres quinzenalment d’11 a 2/4 de 2 del migdia a l’Av. del Doctor Pere Tarrés.


Sant Quirze Safaja

- Bibliobus. Els dijous quinzenalment a 2/4 de 12 a 2 del migdia, al març dies 2, 16 i 30, al costat de l’escola.

 

Santa Maria d’Oló

-Bibliobus. Els dimecres de 4 a 7 de la tarda a la Plaça Sant Antoni Maria Claret.

- Mercat setmanal.  Dimarts al matí a la plaça Sant Antoni Maria Claret.

 

EXPOSICIONS

- Calders. Del 18 de març al 8 de maig, a CACIS – el Forn de la Calç, exposició Iugar-se /de-tener-se, de Pep Mata.

- Castellcir. Del 15 al 23 d’abril, a la sala Sant Jordi, Exposició Les Poues de Glaç de Castellcir. (Caps de setmana).

- L’Estany. A la sala polivalent de la Casa de Cultura, Exposició de fotografies: Sàhara occidental, l’oblit permanent, d’Ernest Vilches.

- Moià. Fins el 5 de juny, al Museu Municipal de Moià, Exposició “Neanderlife. Moments de la vida Neandertal”. Per primera vegada s’exposarà la dent del “nen Neandertal de Moià” i una cincuantena de peces més d’indústria lítica i restes d’animals trobats a la Cova de les Toixoneres. Gratuït.

- Moià. Durant tot el mes de febrer a la biblioteca Exposició de pintures de l’artista moianès Sala.

 

ARXIU HISTÒRIC

Moià. Per consultes cal concertar-ho al 938207600 o a arxiu@arxiu.moia.cat. També podeu veure les novetats al web http://arxiu.moia.cat/

 

COVES DEL TOLL

Moià. Horari d’Hivern: Dissabte i diumenges, festius i ponts, obertes de 2/4 d'11 a 2 del migdia (30min abans de l’hora de tancament es realitzarà l’última visita guiada). El 18 de març les Coves del Toll inicien el seu horari d’Estiu: obert els caps de setmana de 2/4 d’11 a 2 i a la tarda de 3 a 2/4 de 7, i els festius i ponts de 2/4 d’11 a 2 del migdia.

Amb l’entrada de les Coves es pot visitar gratuïtament el Museu Arqueològic i la Casa Natal Rafel Casanova. Per reserves de grups, activitats i tallers cal concertar-ho abans al 93 820 91 34, de dilluns a divendres de 8 a 3 del migdia. Més informació a www.covesdeltoll.com i a info@covesdeltoll.com

 

MUSEU CASA NATAL RAFAEL CASANOVA - MUSEU ARQUEOLÒGIC I PALEONTÒLOGIC DE MOIÀ

Moià. Obert els dijous i divendres de 2/4 d'11 a 2 del migdia. Els dissabtes de 2/4 d'11 a 2 del migdia i de 2/4 de 4 a 6 de la tarda. Els diumenges i festius obert de 2/4 d'11 a 3 del migdia. Per visites guiades i activitats cal reservar i contractar el servei amb anticipació al telèfon  93 820 91 34.

 

MONESTIR DE SANTA MARIA DE L’ESTANY

L’Estany.  El monestir de L'Estany degut a obres de restauració romandrà tancat des del 12 de desembre del 2016 al març del 2017. Consulteu dates de tancament al web: www.monestirestany.cat

 

MUSEU ENRIC PRAT DE LA RIBA

Castellterçol. De dijous a dissabte obert de 10h a 2/4 de 2 del migdia i de 3 a 2/4 de 6 de la tarda. Diumenges i festius obert de 10 del matí a 3 del migdia.  93 866 63 62.

 

ECOMUSEU DEL MOIANÈS

Visites a Esplugues (Castellcir), Poues de la Ginebreda i el Rentador de la llana (Castellterçol). Cal reserva prèvia al Consorci del Moianès. 93 830 14 18 / ecomuseu@consorcidelmoianes.cat

 

CASA DE CULTURA - CENTRE DE VISITANTS DE L’ESTANY – LA MINA

Obert cada dia de dilluns a diumenge de les 10 a les 2. Més informació a www.viulestany.cat, al telèfon 93 830 30 00 / estany.dinamitza@estany.cat

 


Consorci del Moianès