Més de 100 alumnes assisteixen a la 3a edició de la Universitat d'Estiu
Data Dijous, 06 de juliol a les 14:31:37
Tema culturaDel 3 al 7 de juliol es va celebrar al Moianès la Universitat d’Estiu del Moianès - Universitat d’Estiu Ramon Llull, que convidava a tots els participants a formar-se, reflexionar i aprendre.
 

Aquesta tercera edició la Universitat d’Estiu ha comptat amb 102 persones diferents que han fet una o vàries de les formacions. Aquest nombre ha superat el de les dues edicions anteriors amb escreix. 

La Universitat d’Estiu del Moianès està organitzada per la Universitat d’Estiu Ramon Llull i el Consorci i Consell Comarcal del Moianès, i oberta a tothom; ciutadans del Moianès i de fora de la comarca.

A la Universitat d’estiu del Moianès 2017 hi hem trobat un curs de mindfulness per a tothom i un curs de gestió de les emocions: eines per a la millora de la vida emocional. 

El curs de mindfulness va ser tant exitós que per raons d’aforament el vam haver de traslladar a les Faixes (Moià). Més de 40 alumnes van participar a cada una de les sessions de mindfulness i les valoracions van ser molt positives tant per part dels alumnes, com per part de la professora, l’Anna Pujol i Valls, que en va destacar la gran implicació dels participants.

L’Anna Pujol va ser formada com a Instructora de Reducció d’Estrès amb Mindfulness per la facultat de Medicina de la Universitat de Massachusetss.

En quant al curs de gestió de les emocions, aquest es va celebrar a la seu del Consorci del Moianès, a Can Carner, i va comptar amb la presència d’experts de renom que van impartir les següents sessions:

-           Educar-nos per envellir bé, amb el professor Jordi Yglesias i Cornet. Metge oncòleg. Sacerdot i teòleg. Professor de teologia.

-           El concepte filosòfic de la vida, amb el professor Josep Maria Esquirol i Calaf. Doctor i professor de Filosofia de la UB. Entre els seus deu llibres publicats en destaquem “La resistència íntima” (Premi Ciutat de Barcelona 2016 i Premio Nacional de Ensayo 2016).

-           La consciència del present, amb Sergi Torres i Baldó. Diplomat en fisioteràpia i amb estudis de psicologia i psicopedagogia. Col·laborador de Catalunya Radio. Autor dels llibres “Un Puente a la Realidad” i “Saltar al Vacío”. Protagonista de la pel·lícula “Yo, Libre: viaje al instante presente”.

-           Empatia i compassió. Eduquem-nos-hi, amb la professora Anna Carpena i Casajuana. Mestra especialitzada en Pedagogia terapèutica. Ha publicat: “Com et sents? L’educació de l’empatia és possible. Retalls de vida emocional Ensayo”.

-           Escoltar (contes) per a entendre el món amb Roser Ros i Vilanova. Doctora en pedagogia, narradora i escriptora. Fundadora i presidenta de Tantàgora. Premi Nacional de Cultura 2010 per la seva tasca en la recerca i divulgació de les rondalles i els contes contemporanis. 

La sessió més exitosa va ser la de Sergi Torres i Baldó que va aplegar a més de cinquanta persones, (i que també per raons d’aforament es va celebrar a les Faixes).

El darrer dia de les formacions, a les Faixes, es va fer un aperitiu i l’entrega de diplomes, i el mateix divendres  es va celebrar un sopar de germanor entre tots els participants que s’hi van apuntar. 

Ens retrobem l’any vinent perquè al cap i a la fi, la Universitat d’Estiu del Moianès s’obre per a cada un de nosaltres. 


Consorci del Moianès / Consell Comarcal del MoianèsAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1632