XXIII Fira del Rellotge de Catalunya a Sant Feliu de Codines
Data Dimecres, 09 de maig a les 20:17:21
Tema culturaXXIII FIRA DEL RELLOTGE: DIUMENGE 20 DE MAIG DE 2018, MATÍ.  

Més de trenta parades de Fira dedicades als rellotges i al seu món, amb Firaires vinguts de tot Catalunya, Península i Estranger. De 8h a 14h, Plaça de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines (Barcelona). Entrada lliure.

A les 12h Inauguració a la Biblioteca Municipal "Joan Petit i Aguilar" de l'apartat de llibres dedicats als rellotges i a la mesura del temps. La biblioteca es troba a la mateixa plaça on es farà la fira, als baixos de l'edifici de l'Ajuntament.

A les 12.30h recepció del Consistori a l'Ajuntament i lliurament d'una distinció especial a títol pòstum al Sr. Joan Fernàndez i Curtichs, fundador de la Fira del Rellotge.

A les 13h personalitats i organitzadors recorregut per la Fira i a l'exposició temàtica "La Didàctica del Rellotge", al "Museu del Rellotge de Catalunya", al Casal Cultural Codinenc.

Els punts imprescindibles de la Fira del Rellotge: La Plaça de l'Ajuntament de Sant Feliu on hi ha les parades de la Fira amb molts visitants i animació. Al Casal Cultural Codinenc on hi ha el Museu del Rellotge, a 100 metres de la Plaça direcció al Centre Cívic. Hi ha grans zones d'aparcament gratuïtes a escassos metres de la Fira. Al costat de l'Ajuntament hi ha un aparcament gratuït de més de 200 places. S'arriba també en transport públic, en autobús hi ha la línia de Empresa Sagales amb la línia Sant Feliu Barcelona i Sant Feliu Granollers amb molts serveis durant el dia (www.sagales.com). Altres llocs d'interès propers: Museu Can Xifreda (500mts.), Cim d'Àligues (1,5 km), Parc Usart (1,5 km), Sant Miquel del Fai (7 km – Tancat per Obres), Gallifa (8km), Caldes de Montbui (6 km).TEMÀTICA DE LA XXIII FIRA: LA DIDÀCTICA DEL RELLOTGE.

Sovint es pensa que el meravellós ofici de rellotger és un treball on amb un bon pols i una bona vista és suficient. Darrere d'aquest art existeixen tot un seguit de coneixements, processos i operacions per al correcte manteniment, restauració i funcionament dels nostres rellotges. Ja antigament l'ofici de rellotger es transmetia de pares a fills o d'experimentats rellotgers als seus aprenents, però avui dia per rebre convenientment aquests coneixements és necessari passar per escoles de rellotgeria. En aquesta XXIII Fira del Rellotge de Sant Feliu de Codines dedicada a la didàctica del rellotge podreu trobar tota la informació per a totes aquelles persones que vulguin preparar-se per a aquest noble ofici.

L'Escola de Rellotgeria LA MERCE de Barcelona us brinda l'oportunitat perquè us informeu dels cicles formatius de micro-mecànica i rellotgeria i així obtingueu la titulació oficial única a Espanya, que us permetrà dedicar-vos professionalment o per plaure a posar a punt aquestes peces plenes de vida... els rellotges.

EXPOSICIÓ "LA DIDÀCTICA DEL RELLOTGE", al Museu del Rellotge de Catalunya, a l'edifici Casal Cultural Codinenc, junt amb l'exposició permanent del Museu. Visitable el dia de la Fira i altres dies en hores convingudes.

Junt amb l'exposició temàtica dedicada a la Didàctica del Rellotge al Museu hi ha també l'exposició permanent de peces històriques de la mesura del temps, peces mecàniques de principis del segle XVIII, una col·lecció única de rateres (rellotges de la Selva Negra), rellotges de campanar, un rellotge peça única en marxa inversa, una mostra de bancs i eines antigues de rellotgers. Es podrà visitar Dissabte 19 de maig de 11 a 13h i  Diumenge 20 de maig de 10 a 14h. Preu Entrada 2 €. Entrada gratuïta pels socis de JORGC (Gremi Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya) mostrant el carnet.

 

Fira del Rellotge de CatalunyaAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1677