Taller de l'estudi de les plantes al Castell de Gallifa
Data Dimecres, 16 de maig a les 16:51:27
Tema medi ambient3ª Matinal Etnobotànica al Santuari de l’Ecologia al Castell de Gallifa. Aproximació teòrica i exercici pràctic

El proper diumenge 27 de maig, sota la protecció de la Mare de Déu de l’Ecologia, tindrà lloc al Castell de Gallifa la Matinal Etnobotànica d’enguany. Els components de Les Basselles, el Jardí Etnobotànic de la Vall de la Coma, ens sentim veritablement honorats que, altra vegada, el Patronat del Santuari Ecològic hagi decidit fer-nos confiança, tot reeditant aquesta activitat primaveral de caràcter lúdic i divulgatiu, que té per objectiu resultar amena i rigorosa, accessible i exhaustiva. Tal com s’ha fet en les edicions anteriors, seguim plantejant la matinal en dos parts clarament diferenciades. Primerament una aproximació teòrica, presentada de forma distesa, que ens permetrà seguir aprofundint en la descoberta d’aquesta branca del coneixement, punt de trobada de les ciències naturals i les ciències socials. En segon lloc proposem, com ja és habitual, una passejada pels entorns immediats del Santuari, intramurs, per tal de continuar inventariant i fent prospecció de la flora present, així com explorant el patrimoni etnobotànic associat a les espècies en qüestió.La matinal a Gallifa sempre resulta especialment emotiva. La suma d’elements que configuren l’esdeveniment, l’idíl·lic entorn i la seva doble significació, ecològica i nacional, fan d’aquesta cita un moment assenyalat en el nostre calendari d’activitats. Ho esperem amb candeletes! Nosaltres no acostumem a sortir gaire enllà de les Garrigues i encontorns, que constitueixen el nostre medi natural d’acció, on desenvolupem la nostra activitat divulgativa, productiva i comercial. Ara bé, sempre que ens aventurem enllà d’aquest espai geogràfic, ho fem per una bona causa. La de Gallifa és de les millors, val a dir, de les més plaents i gratificants. Sempre ens heu tractat molt bé!

Per tal de retribuir-vos la confiança rebuda i amb l’objectiu d’iniciar un projecte palpable, tangible a curt/mitjà termini, aquest any volem presentar-vos una iniciativa que tenim en ment. Es tracta de l’elaboració un petit document etnobotànic, que reculli bona part de les plantes que hom pot trobar als voltants del Santuari de l’Ecologia. L’any passat, entre tots plegats, vam identificar una trentena llarguíssima d’espècies diferents, entre les quals diverses orquídies silvestres. Aquest any volem exposar-vos el projecte, així com seguir fent prospecció. Us hi esperem delectosos de celebrar l’adveniment de la primavera!


Ferran Obiols GalíAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1680