Dia gris en l'orgull LGTB d'enguany
Data Dilluns, 02 de juliol a les 09:15:49
Tema societatL’Associació de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals del Berguedà, Garrotxa, Moianès, Osona i Ripollès, TALCOMSOM, mostrem la nostra preocupació per la baixa implicació de la majoria de municipis amb el col·lectiu LGTB.

Des dels de TALCOMSOM i des dels Consells Comarcals d’aquestes comarques cinc comarques s’ha enviat als 131 ajuntaments que les formen un missatge perquè es sumin a la reivindicació del 28 de juny, dia del col·lectiu de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals.

Dels 131 ajuntaments, només 19 han penjat la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó o han fet algun tipus de comunicació a través dels canals de comunicació de l’ajuntament.

Desglossat per comarques, el Berguedà és la comarca on menys ajuntaments han donat suport a la diada, només 2 dels 31 municipis: Berga i Puig-Reig. A la Garrotxa també han estat només 2 municipis dels 21: Olot i Castellfollit de la Roca. Osona, on s’hi porten ja 10 anys treballant i hi ha un pla comarcal, només s’hi ha sumat 8 ajuntaments dels 50: Vic, Manlleu, Torelló, Sant Pere de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Tona, Prats de Lluçanès i Seva. Al Ripollès, una comarca on només fa 2 anys que s’hi treballa s’ha aconseguit que 4 dels 19 municipis es sumin a la diada: Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Molló. Per últim al Moianès 3 dels 10 municipis de la comarca han penjat la bandera: Moià, Castellterçol i Sant Quirze Safaja.4 anys després de l’aprovació de la llei contra l’homofòbia, a la majoria d’ajuntaments es segueix oblidant al col·lectiu. Els formularis municipals no contemplen la diversitat familiar, els reglaments dels camps d’esports segueixen sense condemnar explícitament l’homofòbia, no s’informa dels serveis d’atenció a les persones LGTB a les webs dels ajuntaments, i una llarga llista d’aspectes que els municipis segueixen incomplint d’aquesta llei.

El 28 de juny va ser una revolta a Nova York que es va escampar a la resta del món. Gairebé 50 anys després, tot i les millores legislatives el col·lectiu te noves necessitats. La llei del matrimoni igualitari va ser un gran avanç, però aquesta llei va portar també la possibilitat a les parelles del mateix sexe a poder tenir fills conjuntament. 13 anys després gairebé cap ajuntament ha tingut la valentia d’adaptar-se a aquesta llei i incloure aquesta realitat als formularis municipals.

Tot i aquestes dades negatives, des de TALCOMSOM volem agrair l’esforç de les tècniques i tècnics dels consells comarcals i ajuntaments que han treballat i treballen de valent en aquest 19 municipis i els consells comarcals del Berguedà, Garrotxa, Osona i Moianès, ja que gracies a ells les nostres comarques s’han convertit en referents en la defensa del col·lectiu LGTB.

 

Associació LGTB TALCOMSOMAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1690