Campanya de prevenció de drogues durant les festes majors
Data Divendres, 27 de juliol a les 08:47:44
Tema societatCOM CONSUMEIXES L’OCI? #FEMMOIANESJOVE

Campanya de prevenció de drogues al Moianès durant les festes majors.

Per aquest estiu el Consell Comarcal del Moianès conjuntament amb els Ajuntaments presenten la campanya “Com consumeixes l’Oci?” que pretén la reflexió sobre el consum de drogues durant les festes majors de la comarca per a tots els públics.

Aquesta campanya té l’objectiu de fer un treball de prevenció així com de reflexió per obrir al diàleg la temàtica del consum de drogues.

Entenent que la prevenció i sensibilització és responsabilitat de tothom, s’ha elaborat una campanya que pretén abordar els diferents agents: els i les joves, les famílies i els establiments.

Apoderar les persones joves és la primera passa per treballar la prevenció. Això implica informar-los dels riscos i mirar de potenciar les seves habilitats per fer front a les diverses situacions en què es poden trobar. És per aquest motiu que s’ha preparat un díptic amb recomanacions davant els consums.

En alguns municipis es preveu oferir un servei d’autobús gratuït per poder assistir a les festes dels municipis veïns evitant la conducció.Per tal d’orientar a les famílies d’adolescents, s’han presentat unes recomanacions en els programes de festa major de cada municipi amb diferents idees a parlar amb i les joves de la família.

I finalment, s’han preparat diverses formacions per als establiments i entitats que dispensen alcohol durant les festes majors, per tal de dotar-los d’eines i estratègies per garantir unes nits de festa major sense problemes.

Les barres disposaran d’aigua gratuïta i algun aliment per omplir l’estómac durant les nits. La primera formació es va realitzar el passat 24 de juliol adreçat a les entitats i persones que gestionen les barres de les festes majors i va tenir molt bona acollida.

Enguany es durà a terme la primera edició de la campanya, no obstant ja hi ha propostes per fer el treball de prevenció un eix permanent a la comarca.

 

Consell Comarcal del MoianèsAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1697