Biblioteca de Moià - Agenda novembre 2018
Data Divendres, 02 de novembre a les 19:19:27
Tema culturaFins el 9 de novembre
Exposició “Ésser diminuts”.

Les narracions de tradició oral, ens diuen que, des de temps immemorials, els homes i les dones han cregut que les forces de la natura eren genis, esperits, o divinitats A la mitologia catalana també se’n troben d’éssers eteris, incorporis, impalpables, de naturalesa fabulosa i diminuta. A l’exposició hi ha informació sobre cinc espècimens, el follet, el minairó, el dimoni boiet, la petita dama, i el perot i la caterineta, i es presenta de la següent manera: nom, com és, on se’l pot trobar i diuen que, a més d’una tria de relats que exemplifiquen les relacions que han mantingut amb els humans.

Del 12 al 30 de novembre

Exposició col·lectiva de quadres on es pretén conscienciar a la societat de la situació actual dels Refugiats. Organitza: reivindica [Art] Artistes pels drets socials

Divendres 9 novembre a les 17:30h

Hora del conte “Les formigues també ballen” a càrrec de la rondallaire Ada Cusidó. La Formiga Pruna és mandrosa de mena. Li fa mandra aixecar el cul de bon matí, li fa mandra córrer les cortines de l'habitació per engegar el dia , li fa mandra posar-se a recollir blat i ametlles com fan totes les formigues. Però no li fa mandra ballar amb el cargol, ni mirar la lluna dansar entre les estrelles, ni visitar les cuques de llum que viuen tres carrers més enllà...

Una sessió per menuts, en que els pares participaran; insinuarem cançons, aprendrem cantarelles, moixaines i jocs de falda per als nostres petits.
A partir d'un any. Per compartir amb els pares.
Aforament limitat.Dissabte 10 novembre a les 11:30h

Presentació del conte “L’Èric i la vergonya empipadora” a càrrec de la seva autora Imma Llonch, la il·lustradora Helena Portella i Daniel Tomàs.
Finalitzat l’acte hi haurà refrigeri per a tothom.

Dimarts 13 de novembre a les 17:30h

“El llop ha tornat”, laboratori de lectura a càrrec del personal de la biblioteca. Espai de creació i experimentació al voltant de la lectura: descobrint llibres, gaudint d’il·lustracions i textos i sobretot creant! Per a infants a partir de 4 anys. Activitat familiar. Aforament limitat

A partir del 19 de novembre

Tornen els Atrapallibres, club de lectura per a nois i noies de 9 a 12 anys! Més informació i inscripcions a la Biblioteca.

Dijous 22 de novembre a les 17:30h

Taller. “Dibuixem amb 3D”: Com funciona una impressora 3D? Coneixerem el seu mecanisme i la simularem a través d’un llapis 3D creant els nostres propis dibuixos en volum. Podem dibuixar a partir de plantilles o bé deixar volar la nostra imaginació i inventar la nostra pròpia figura. Per a infants a partir de 7-8 anys (acompanyats d’un adult), i de 9 a 13. Places limitades. Inscripcions a la Biblioteca.
Bibliolab: crea, innova, experimenta.

Dilluns 26 novembre a les 20h

Tertúlia sobre el llibre Vides aturades: refugiats a la intempèrie, escrit per Bel Olid i amb fotografies de Gerard Masagué, qui assistirà a la tertúlia. La crisi dels refugiats en primera persona, per obrir els ulls a la nostra Europa.
Amb col·laboració d’Units per la Fam.

Divendres 30 novembre a les 20h

“L’aprenentatge del dibuix com a experiència vital”, amb Martí Martínez, Xavier Vidal i Andreu Vilardell. Tot seguit tertúlia entre els assistents. Segona xerrada de tardor del Cercle Artístic del Moianès.

 

Biblioteca de Moià

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1711