El formatger Oriol Antúnez, nou mestre artesà alimentari
Data Divendres, 23 de novembre a les 13:47:16
Tema societatUn reconeixement que arriba a les portes del 30è aniversari de la formatgeria  Montbrú de Moià.

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha atorgat el diploma Mestre Artesà Alimentari a 53 persones pel mestratge excepcional i creativitat amb la qual exerceixen el seu ofici. Oriol Antúnez un dels professionals reconeguts va rebre el Diploma de Mestre Artesà Alimentari d’acord amb les propostes presentades i amb l'informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària de Catalunya el passat dijous en un acte celebrat a l’Auditori de l’ONCE, de Barcelona.

En l’acte d’enguany es reconeixen els guanyadors de dues edicions, 2017 i 2018, ja que l’acte de l’any passat es va haver de suspendre per la situació política de Catalunya. Per aquest motiu, es va projectar un vídeo amb la intervenció de l’actual delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i exconsellera d'Agricultura, Meritxell Serret, en el qual ha felicitat els artesans guardonats.

El Diploma de Mestre Artesà s'atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària en algun dels oficis que especifica el decret corresponent, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys i disposen del carnet d'artesà alimentari.Oriol Antúnez, és la segona generació de formatges Montbrú i en rebre la distinció de Mestre Artesà Alimentari que també posseeix el seu pare Pere Antúnez fundador de Montbrú i un dels impulsors de la nova formatgeria de Catalunya i de la recuperació de la ramaderia de llet de cabrum. L’Oriol va començar a treballar a la formatgeria els 17 anys i després de formar-se en diferents cursos a França i a Catalunya va agafar el relleu del seu pare al capdavant de formatges Montbrú. Per ell aquest “és un reconeixement a molts anys de treball i dedicació al món formatger i ramader”. I afegia, “Sempre hem intentat fer un bon formatge i tenim molt clar que per fer-ho necessitem una bona llet, per això treballem també a impulsar l’agrupació Llet de Cabres Catalanes. Una associació de ramaders i formatgers que defensa el sector, el territori i el país”.

Formatges Montbrú és una de les primeres formatgeries de Catalunya que arriba als 30 anys, efemèride que celebrarà el proper 2019. Una de les accions per celebrar-ho serà la presentació d’un nou formatge amb la que l’Oriol fa temps que treballa. Reserva Especial 30 anys, elaborat amb el 100% de llet certificada amb el segell de Llet de Cabres Catalanes i una curació d’un any. Un formatge  novedós de llarga maduració que destacarà pel treball minuciós de rentat de pell i voltejat diàriament que li oferirà un bouquet especial i sorprenent.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1713