Biblioteca de MoiÓ - Agenda marš 2023
Data Dimecres, 01 de marš a les 14:35:42
Tema cultura


Fins el 18 de març

Exposició de les obres realitzades pel col·lectiu Reivindic[ART], artistes pels drets socials.

Des de l’any 2011 i al voltant del 25N i el 8M, un grup d’artistes, la majoria del Moianès, organitza una exposició amb la finalitat de reflexionar sobre la lacra de la violència masclista, visibilitzar les dones i reivindicar-ne els seus drets. Esporàdicament, les obres també han estat creades per posar sobre la taula altres injustícies socials.

Convidats per la biblioteca de Moià, el col·lectiu Reivindic[ART] mostra ara les obres que van ser exposades el 25N a la Sala Petita del Casal.

Dimarts 7 de març a les 17.30h

Taller + espectacle: ‘Pintores’ amb Cristina Noguer.

A través d’històries, contes, música i molt d’art, es posarà en relleu el paper de la dona en la història de la pintura. Ens fixarem en algunes de les seves obres, tot fent un recorregut pel temps de la mà de cinc grans artistes: Sofonisba AnguisolaBerthe MorisotTamara de Lempika, Ana de Mendieta i Frida Kahlo.

Explicarem qui van ser aquestes pintores, com i què pintaven; la seva obra servirà d’inspiració per realitzar dues creacions pròpies. Ballarem, pintarem i ens ho passarem genial.

#8M

A partir de 4 anys. Places limitades.

Inscripcions a la Biblioteca. b.moia@diba.cat i 938300674 i a: http://bit.ly/tallerbibmoia

Atrapallibres

Dilluns 13 de març a les 17.15h última trobada dels participants de l’Atrapallibres categoria 11 anys per comentar el llibre L'Amy i la biblioteca secreta d’Alan Gratz.

Dilluns 20 de de març a les 17.15h última trobada dels participants de l’Atrapallibres, categoria 10 anys per comentar el llibre Sunakay de Meritxell Martí.

Dimecres 29 de març a les 17.15h última trobada dels participants dels Animals Lectors, categoria 9 anys per comentar el llibre Els estels de Jacques Goldstyn.Divendres 17 de març a les 19

Celebrem el Dia Mundial de la Poesia amb la presentació del número 10 de la revista ‘Òrbites existencials’ sobre poetes del Moianès.

Recitaran els seus poemes: Miracle Sala, Neus P. Cirera, Núria Serra, Guillem Gallifa, Miguel del Río, Josep Piella, Quico Palomar i Prudenci Batalla.

Acompanyats dels alumnes de l’Espai Musical.

Tothom hi és convidat!

#DMP23

Divendres 24 de març a les 17.30

Contes: ‘Uuuuuu, Tat!!!’ Amb la rondallaire Rosa Pinyol.
Uuuuuu, tat, hi soc! Uuuuuu, tat, no hi soc! Ara hi soc, ara no hi soc... en un instant, en un obrir i tancar d'ulls, podem aparèixer i desaparèixer com per art de màgia. I tu, que hi ets?

Cançons i poesia per infants d’1 a 3 anys.

#DMP23

Dilluns 27 de març a les 19.30

Tertúlia literària sobre la novel·la La clivella de Doris Lessing, a càrrec de Nerea Campo, directora de l'espai ‘A cobert’.

En motiu del #8M

Dimarts 28 de març a les 19.30

Llegir el teatre: Vent de garbí i una mica de por de Maria Aurèlia Capmany, a càrrec d’Elvira Permanyer.
Cadaqués, Sitges i Caldetes. Diversos estiuejants gaudeixen de les vacances en situacions similars però en moments històrics molt diferents: durant el juliol del 1968, el 17 de juliol del 1936 i el 30 de juliol del 1909. A través d’aquest recorregut pel temps, l’espectacle es transforma en un mirall de l’immobilisme i l’hermetisme de la burgesia catalana.

Sortida al Teatre Nacional de Catalunya per veure l’obra: divendres 31 de març.

Dimecres 29 de març a les 19.30

Book Club: Tertúlia en anglès sobre la novel·la Brooklyn de Colm Tóibín a càrrec de la traductora Laura Patricio.

Divendres 31 de març a les 19.30

Xerrada ‘A la recerca d’un paisatge: projecte Paisatges Urbans’ a càrrec de Sara Villarta.

Organitza el Cercle Artístic del Moianès.

 

Biblioteca de MoiàAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcciˇ d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1948