La C-59 amb s'ampliarà a dos carrils per banda el 2006
Data Divendres, 16 de desembre a les 21:09:52
Tema societatEl tram de carretera que enllaça la C-59 (variant que va de Santa Perpètua de Mogoda a Caldes de Montbui) amb Palau-solità i Plegamans i els polígons industrials del voltant (Can Roca, URVASA i Riera de Caldes) s’ampliarà a dos carrils per banda el pròxim any.

El Secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, el passat dijous, va anunciar aquesta mesura en el transcurs d’una reunió de treball amb l’alcaldessa del municipi, Teresa Padrós, el regidor d’Indústria, Josep Maria Castany, i els industrials del Polígon Riera de Caldes.

L'alcaldessa Teresa Padrós ha explicat que "hi ha un compromís" entre l'ajuntament i el govern per ampliar el projecte i solucionar el coll d'ampolla que es forma en hores punta en aquest tram de la C-59. 'Això ha sigut una molt bona notícia per nosaltres tot i que aquesta variant que tant havíem reclamat des de Palau no havia estat ben acabada ja que quedava aquest tram amb aquest coll d'ampolla' ha explicat Teresa Padrós.

Aquest desdoblament evitarà els col•lapses que pateix la variant en hores punta, just en aquest tram, ja que el seu enllaç amb l’autopista AP-7 genera un coll d’ampolla al passar de 4 carrils a un sol carril per cada sentit.

Segons la informació facilitada pel Secretari de Mobilitat a l’Ajuntament de Palau, s’ha previst que les obres es puguin iniciar la pròxima tardor, una vegada es disposi del projecte definitiu i s’hagi fet la corresponent licitació de les obres.

El 25 de març de 2004 es va obrir al trànsit la variant per descongestionar el trànsit que fins ara circulava pel nucli urbà de Palau i que se situava en els 30.000 vehicles diaris. Aquesta nova via de comunicació permet travessar la població en quatre minuts, tot i que les retencions es continuen produint bàsicament entre Palau i Santa Perpètua.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=198