El congrés europorc a Vic
Data Dimecres, 25 de maig a les 05:55:00
Tema societatEl congrés internacional del porcí, Europorc, tractarà aquest any temes de màxima actualitat que no només afecten la producció de bestiar porcí sinó que també tenen una repercussió directa en el consumidor final. Els dies 25 i 26 de maig, a Vic (Barcelona), conferenciants de reconegut prestigi a nivell mundial presentaran els seus coneixements sobre benestar animal, sanitat i mercat.

El congrés tindrà lloc, com en les anteriors edicions, a l’edifici el Sucre de Vic. Els congressistes poden escollir entre una inscripció per un dia o una de completa. Des de la setmana passada ja es poden formalitzar les inscripcions a través del web: www.europorc.net

El primer dia de congrés hi haurà una sessió de conferències genèrica, al matí, i dues sessions simultànies, a la tarda. L’australià Paul H. Hemsworth i el català Xavier Manteca tractaran de qüestions de benestar animal. Hemsworth va ser un dels primers a parlar de la necessitat de donar un bon tracte als animals, per això se’l considera pioner en benestar.

En les sessions de tarda, es podrà escollir entre temàtiques de sanitat i d’alimentació. En el primer cas, Dan Tacker parlarà de les malalties que es contagien d’animals a persones; Mike Bailey exposarà el seu saber sobre immunitat, i Martín Pérez es referirà a genètica, quant a crear animals resistents a les malalties.

Dijous, 26 de maig, hi haurà sessions simultànies al matí mentre que a la tarda tots els congressistes assistiran a les mateixes conferències. Guy Pierre Martineau abordarà amb el seu particular punt de vista filosòfic, l’origen de les malalties. Paral·lelament, Kees Sheepens basarà la seva ponència en mètodes d’eradicació de patologies.

Més tard, es podran conèixer experiències concretes de la ma del mateix Kees Sheepens, Arnaud Lebrel i Quim Bringues. La sessió simultània estarà dedicada al maneig: Eduard Marcuello i Ángel Luengo exposaran el sistema danés; Luís Miguel Ramírez parlarà de deslletament i Miguel Sanz de la mesura de la grassa dorsal.

La darrera sessió del congrés, ja a la tarda, abordarà diferents realitats del mercat porcí. La situació conjuntural a la Unió Europea anirà a càrrec de Guillem Burset; el mercat espanyol el tractarà Esperanza Orellana i els coneixements sobre el continent americà els donarà Joaquin Spörke.

Sens dubte, el programa d’aquest any és ambiciós i de gran interès per als tècnics i productors del sector porcí. Al marge de les sessions teòriques, Europorc comptarà amb un sopar gastronòmic, el primer dia, i amb un espai comercial que funcionarà permanentment durant l’esdeveniment. Seran dues bones ocasions per establir contactes entre els congressistes.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=24