Demanen més protecció pels Cingles de Bertí
Data Dimecres, 01 de febrer a les 06:00:00
Tema medi ambientEn una trobada a Cardedeu amb el conseller de Medi Ambient, Salvador Millà, els regidors d'ICV del Vallès Oriental han acordat enviar una petició per a protegir de manera activa el "patrimoni natural de primer ordre" dels Cingles de Bertí i Gallifa.

A la trobada, organitzada per la direcció comarcal d'ICV-EUiA, hi van assistir 29 regidors de 17 municipis del Vallès Oriental per a tractar els principals problemes en matèria mediambiental de la comarca. Els participants a la trobada van acordar que “ICV-EUiA demanarà un major grau de protecció per als Cingles de Bertí i Gallifa perquè constitueixen un patrimoni natural de primer ordre tant a nivell biològic (flora i fauna) com des d'un punt de vista geomorfològic i paisatgístic, i perquè estan sotmesos a una gran pressió urbanística i d'activitats industrials i extractives que podrien malmetre'ls irremissiblement'.

Així, la direcció comarcal de la coalició, farà lliurament al Departament de Medi Ambient d'un document explicatiu de la situació actual dels Cingles de Bertí i Gallifa, on es demanarà la seva protecció activa i un major control sobre l'activitat industrial i urbanística que s'hi desenvolupa o s'hi pugui arribar a desenvolupar.

La trobada també ha servit perquè ICV-EUiA impulsi un grup de treball actiu en les temàtiques de Medi Ambient al Vallès Oriental.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=241