Com volem el Moianès del demà ?
Data Dissabte, 28 de maig a les 06:00:00
Tema política“Com volem el Moianès del demà”? , és com s’anomenen les jornades de debat que s’iniciaran properament en el Moianès, amb l’objectiu de definir un pla d’acció de futur pel desenvolupament econòmic i social del territori.
Aquesta ha estat una iniciativa per part dels deu ajuntaments del Moianès conjuntament amb el Consorci per la promoció dels municipis del Moianès, en la que es porta treballant des de fa temps. La principal justificació és que en els últims anys hi ha hagut transformacions importants en alguns dels sectors econòmics i socials, i un increment significatiu de la població, cosa que fa que s’hagin de plantejar i analitzar línies estratègiques d’actuació i, definir un marc òptim pel desenvolupament sostingut del Moianès.

El passat divendres dia 20 de maig es va celebrar una reunió amb polítics, tècnics i agents resentatius del territori per presentar el desenvolupament i la metodologia de les Jornades, ja que els mateixos assistents van participar en un taller previ durant el mes de febrer per consensuar els àmbits de treball.
Aquestes Jornades volen fomentar la participació ciutadana del Moianès, ja que des de l’administració local es considera essencial i necessària l’opinió dels diferents agents i persones que intervenen en el desenvolupament d’un territori, per definir un bon pla d’actuació ajustat a la nova realitat i tenir en compte les perspectives de futur que pot generar aquest creixement.
La primera actuació d’aquest procés és el proper dissabte 11 de juny que es celebrarà la Jornada Presentació Pla d’actuació “Com volem el Moianès del demà”, en la que hi hauran quatre ponències realitzades per experts i professionals dels diferents temes (Societat del Benestar, planificació territorial, turisme i casos pràctics de planificació estratègica ). La jornada és oberta a tota la població i l’objectiu és facilitar informació genèrica sobre aquests temes, per tenir informació i elements per aportar en els debats de les Comissions Sectorials de treball.
La següent actuació serà les reunions de les cinc Comissions Sectorials que es celebraran a partir del 27 de juny i fins el 15 de juliol, reunint-se cadascuna entre dos i tres cops fins a consensuar unes conclusions en cada àmbit . Les cinc Comissions definides són: (1) Activitat Econòmica, Turisme i Ecomuseu , (2) Planificació Territorial, Infraestructures i equipaments , (3) Serveis a les Persones , (4) Ensenyament , Cultura i Teixit associatiu i per últim Joventut.
A partir de les primeres conclusions, es començarà la redacció per l’elaboració d’un Pla d’acció participatiu pel desenvolupament econòmic i social del Moianès i, tenir per part dels impulsors de les Jornades, un document de referència per a la planificació municipal i supramunicipal de l’àmbit territorial del Moianès.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=26