...un Moianès on tothom s’ hi senti representat
Data Divendres, 03 de març a les 15:00:00
Tema políticaDemà dissabte 4 de març el Moianès presenta el Pla d’Acció pel desenvolupament econòmic i social del territori definit pel Moianès del 2011-2012 . Un pla que ha estat fruit d’un procés participatiu que es va iniciar ara fa un any, en la que s’ han realitzat diferents tallers , i constituït diferents Comissions Sectorials representades per polítics, tècnics, agents econòmics, teixit associatiu i pels veïns dels municipis del Moianès amb l’objectiu de dissenyar un model el model de futur del Moianès pels propers 6-7 anys .

En aquest procés participatiu hi ha participat un total de 664 persones (479 assistents a les diferents reunions tant a la Jornada de presentació, com a a les Comissions Sectorials , com a les reunions de planificació del procés , i 185 enquestes realitzades a la població jove ) . S’ han portat a terme un total de 26 reunions entre el Desembre del 2004 i el Desembre del 2005 Els participants han treballat per definir i establir les actuacions que s’han de desenvolupar els propers anys per al desenvolupament social, econòmic i territorial del Moianès.

Aquest dissabte es celebrarà la Jornada de Cloenda “Com volem el Moianès del demà” a partir de les 10h del matí a l’Esplai de Moià. Una Jornada de treball, on es presentaran els resultats del debat participatiu realitzat durant els mesos de juny i juliol de l’any passat, els quals han estat en discussió i consens posteriorment per part d’una Comissió Tècnica, formada per representants de les diferents Comissions Sectorials, tècnics del Consorci del Moianès i polítics, i per la Comissió de Govern Municipal representada per un polític de cada Ajuntament municipal.

Una Jornada de treball i de cloenda per presentar les línies d’actuació, el funcionament del Pla d’Acció amb tots els participants i assistents a la última jornada. Aquesta s’estructurarà en dues parts: La primera es presentarà l’escenari de desenvolupament, la visió del Moianès, les línies estratègiques, els objectius generals i els criteris d’actuació a càrrec del Sr. Eduard Jiménez, responsable de l’entitat que ha coordinat les jornades de debat, Territoris i Organitzacions conjuntament amb la Sra. Marta Purtí, gerent del Consorci del Moianès.

La segona part de la Jornada es presentarà l’Agenda del Pla, la seva organització i el funcionament pels propers anys. I la cloenda de tot el procés participatiu serà a càrrec del Secretari per a la Planificació Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Oriol Nel•lo. , que va ser l’encarregat també de participar a la Jornada de presentació celebrada el mes de Juny

Així doncs, a partir d’ara el Moianès disposarà d’ una eina que serveixi de referència en la planificació del futur del Moainès, per a les generacions actuals i per els generacions futures, fruit d’un procés participatiu, per definir i planificar línies estratègiques i d’actuació tan a nivell municipal com supramunicipal.

El resultat és un projecte que s’ haurà definit tenint en compte els principis de :tolerància ,transparència, diàleg, compromís , respecte i il.lusió en un projecte que ha d’ajudar a construir
“un Moianès on tothom hi ha de tenir el seu lloc...”
“un Moianès on tothom s’ hi senti representat “
“un Moianès real del futur .No un Moianès fonamentat en una utopia inabastable “

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=278