Una fàbrica centenària de teixits acollirà 34 habitatges protegits per a joves
Data Dissabte, 04 de març a les 06:00:00
Tema societatL'alcalde de Catellterçol, Manel Vila, conversant amb els propietaris d'un dels lofts L'Ajuntament de Castellterçol ha inaugurat oficialment les obres de rehabilitació de la fàbrica “Tintes y Tejidos Especiales Roger” per a la construcció de 34 'lofts' de promoció pública. Aquesta obra és pionera a tot l'estat espanyol ja que és una actuació on es fa habitatge públic per a joves d'iniciativa exclusiva del consistori Castellterçolenc i a més, es rehabilita una fàbrica històrica i cèntrica del municipi canviant el seu ús.

El pressupost de l'obra és de prop de 2 milions d'euros i el termini previst és d'onze mesos. Aquesta proposta municipal, pionera permetrà que els joves del municipi que així ho desitgin tinguin la possibilitat d'accedir a un d'aquests habitatges a un preu molt per sota del preu de mercat.

Amb aquesta promoció, la voluntat del consistori castellterçolenc és, a més de recuperar una part fonamental del patrimoni industrial del municipi, finançar dues promocions d'habitatge més que es faran pròximament a la població.

La iniciativa, promoguda per l'Ajuntament de Castellterçol a través de la societat “Terçol iniciatives Municipals, SL”, permetrà segons ha explicat l'alcalde de la vila “matar varis ocells d'un sol tret”. En aquest sentit Vila ha explicat que aquesta promoció “permetrà crear habitatge protegit per als joves, mantenir un patrimoni industrial que forma part de la memòria històrica del poble i a més, els guanys que generi permetran fer més promocions d'aquestes característiques”.

L'alcalde de Catellterçol, Manel Vila, acompanyat pels promotors i alguns joves propietaris davant de l'antiga fàbrica de teixits L'alcalde de Castellterçol ha explicat que aquests 34 habitatges són “d'unes característiques singulars, tipus 'loft'” i ha destacat que el consistori va optar per aquesta tipologia de 'loft' perquè “de cara el jovent és un espai obert que s'adeqüa molt a la seva manera de pensar”.

Aquesta primera iniciativa de promoció dels 34 lofts segons ha explicat l'alcalde, Manel Vila serà tota de compra “amb uns preus molt assequibles”. Tot i això Vila ha destacat que el consistori ja està treballant en noves promocions a diversos indrets de la població.

L'adjudiucació dels 34 habitatges s'ha planificat en dues fases. La primera fase es va realitzar a finals del 2005 i va adjudicar els deu primers lofts a joves de Castellterçol. La segona fase es farà a partir del dia 13 de març d'enguany.

Les superfícies d'aquest habitatges ballen entre els 38,5 metres quadrats del més petit, fins als 100 metres quadrats dels més grans. L'edifici estarà dotat de sistemes de captació d'energia solar per al consum propi.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=281