La pedrera continua endavant
Data Dimarts, 07 de març a les 19:14:00
Tema medi ambientMasia de l’Espina. Prop d’aquí es vol dur a terme una zona extractiva de 17 Ha. Demà dimecres dia 8, a les 5 de la tarda hi ha prevista una xerrada informativa al local social Ramon Cabanes de Collsuspina, convocada per l’Alcalde de la població, sobre les activitats extractives i les seves repercussions en el medi.

La xerrada, ve motivada per la voluntat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Collsuspina, de portar a terme una modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament del Municipi, per tal de permetre usos extractius (una pedrera) de 17 Ha. en la zona de l’Espina.
Aquesta zona, seria la que estaria delimitada pel camí de Puigsagori a Santa Coloma, l’Espina i l’Espinoi.

La xerrada, segons fonts de l’Ajuntament de Collsuspina, anirà a càrrec dels senyors Esteve Serra, tècnic del Departament de Medi Ambient i Habitatge i Pedro de la Coba, cap del Servei de Seguretat i Mines del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, així com de l’equip de Govern del consistori.

Quan es van conèixer les instencions del consistori, ara farà poc més d’un any, de permetre la obertura de diverses pedreres dins el terme de Collsuspina, el Grup de Defensa del Ter va manifestar que aquestes modificacions de les normes subsidiàries no s’haurien de fer sense contrastar els estudis recents sobre l'entorn natural del Moianès realitzats per estaments públics, universitaris i científics i que fan referència a espais d’interès ecològic, botànic i faunístic. Els ecologistes entenen que hi ha zones d’alt valor ecològic que no estan catalogades a les Normes vivents ni com a sòl protegit ni com a sòl forestal i que s’alterarien de forma “irreversible” si s'hi permetessin activitats extractives.

Els arguments del Grup de Defensa del Ter es basen també en els efectes en la mobilitat que tindria la gran quantitat de camions pesants circulant per les carreteres de la zona i en les afectacions a la qualitat de les lleres i de l'aigua pels fangs procedents d'activitats extractives, als habitatges i a les persones, a la incipient economia basada en el turisme rural i la producció agrària ecològica de la zona i en el patrimoni arquitectònic i històric.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=286