
Manresa rep la presidència del programa per a emprenedors E-LAB
Data Dijous, 16 de març a les 06:05:00 Tema societat
L'Ajuntament de l'Hospitalet va cedir ahir a l'Ajuntament de Manresa el torn de la presidència per als propers sis mesos del projecte E-LAB Empresa. Aquesta iniciativa pionera, impulsada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i on participen l'Hospitalet, Manresa, les Preses (Garrotxa), la Diputació de Barcelona i la CECOT de Terrassa, està adreçada a donar suport als emprenedors en un entorn virtual.
El projecte e-lab empresa s'emmarca en la iniciativa europea EQUAL de qui rep el finançament. El seu objectiu és desenvolupar i validar una metodologia de treball que doni suport a les persones emprenedores a l'hora de crear una empresa, especialment per part del col·lectiu femení, segons explica Pere Massegú, cap de Serveis de Desenvolupament de l'Ajuntament de Manresa.
La particularitat del projecte és però que aquest suport es faci utilitzant sistemes i canals de treball virtuals amb caràcter pràcticament exclusiu, de manera que es millora l'accessibilitat a poder rebre aquest suport. Aquesta és la primera vegada que s'aborda en matèria de creació d'empreses l'entorn virtual, d'aquí que el projecte, que està coordinat per la universitat a distància UOC, sigui pioner a Catalunya, segons explica Francesc Banchs, cap del Servei d'Ocupació i Empresa de l'Ajuntament de l'Hospitalet.
El projecte es va iniciar l'any passat, té una durada de tres anys, fins al 2007, i el seu pressupost global és d'1,5 milions d'euros. Després d'ocupar la presidència la UOC i posteriorment l'Ajuntament de l'Hospitalet, ara és el torn de l'Ajuntament de Manresa. La idea és que aquesta vagi rotant cada sis mesos per els set socis que participen el projecte.
La previsió és que després de la tasca realitzada els darrers mesos a nivell més intern, el proper semestre es posin ja en marxa les primeres activitats dirigides als beneficiaris i beneficiàries del programa. En aquest sentit, s'engegaran unes seminaris i grups de treball per contrastar els sistemes i les metodologies de creació d'empreses que fins ara s'han anat desenvolupant així com un sistema aplicatiu telemàtic que faci de suport del conjunt de les activitats.
A més, els diferents socis estan també treballant en l'estudi de diferents experiències d'emprenedors, en conèixer els elements claus en la creació d'una empresa o la metodologia que cal seguir per seleccionar idees de negoci. També s'està desenvolupant un Manual d'Igualtat d'Oportunitats i s'està formant als tècnics de les diferents administracions perquè puguin assumir les tutoritzacions dels beneficiaris.
Finalment també s'està desenvolupant un Joc de creació d'empreses; un sistema d'enllaç entre projectes i inversors, una enquesta sobre les dificultats i les motivacions a l'hora de crear noves empreses entre els estudiants de la UOC, així com una Guia de Llenguatge no-sexista, entre molts d'altres.
|
|
Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net
La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=294
|