26 municipis del Moianès i Vallès Oriental signen el Pacte per a la Salut
Data Dissabte, 18 de març a les 05:30:00
Tema societatImatge dels 26 alcaldes del Vallès Oriental acompanyats per la consellera de Salut, marina Geli 26 municipis han signat, aquest divendres a la tarda, el Pacte per a la Salut del Moianès Sud i Vallès Oriental sector central amb el Govern. L'objectiu d'aquest pacte és formalitzar la creació d'un govern territorial a la comarca per fer realitat la participació del món local en el govern i la direcció del sistema sanitari.
Els municipis del Moianès que han signat aquest pacte són Granera, Castellterçol, Castellcir i Sant Quirze Safaja

Aquest Pacte comptarà amb una inversió de 57 milions d'euros entre els anys 2004-2010, d'on destaca l'ampliació de l'Hospital General de Granollers i el que serà la nova Políclinica del Vallès.

La consellera de Salut, Marina Geli ha explicat les inversions més importants planificades fins a l'any 2010 en aquesta comarca. 'Totes les línies de l'àmbit sanitari tenen inversions preparades, en l'àmbit hospitalari tenim l'ampliació, ja començada de l'Hospital de Granollers i també la nova Policlínica del Vallès' ha explicat Marina Geli com inversions més importants.


En segon lloc la consellera ha exposat les diverses inversions que es faran a diversos consultoris municipals amb reformes, ampliacions i nous CAPS. En tercer lloc Marina Geli ha explicat la creació d'un nou equipament sociosanitari de llarga i mitja estada. I finalment, Geli ha destacat la creació d'un centre polivalent residencial per donar assistència a persones amb malalties mentals agudes o subagudes.

En relació al que serà la nova Policlínica del Vallès, Geli ha explicat que es destinaran 18 milions d'euros i ha afegit que actualment 's'està treballant en la redacció del pla funcional' d'aquest equipament. Tot i això la consellera ha destacat que és previst que el pròxim any, possiblement s'enderroqui, cosa que encara no està decidida i a finals del 2008 entri en funcionament la nova Policlínica del Vallès.

Marina Geli, també, ha volgut destacar que aquesta setmana s'ha adjudicat el nou concurs per la millora de l'assistència a domicili de la comarca. Geli ha explicat que els imports d'aquesta adjudicació són de més de 7 milions d'euros repartits entre el Transport sanitari urgent i el Transport sanitari no urgent amb 5.002.595 milions d'euros i 2.720.00 milions d'euros respectivament.

A partir d'aquest conveni, les administracions treballaran de manera coordinada en la planificació, ordenació i avaluació dels centres d'atenció sanitària i sociosanitària i dels diversos serveis de salut pública que actuen en aquesta àrea d'influència.

Els municipis del Vallès Oriental sector central que han signat el Pacte per a la Salut han estat:, Gallifa, Sant Quirze de Safaja, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui, Santa Eulàlia de Ronçana, l'Ametlla del Vallès, la Garriga, Figaró-Montmany, Tagamanent, Aiguafreda, Cànoves i Samalús, les Franqueses del Vallès, Cardedeu, Canovelles, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Granollers, La Roca del Vallès, Vilanova del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès i Vallromanes.


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=296