Cardona i Moià creen la Ruta 1714
Data Dilluns, 20 de març a les 05:50:00
Tema culturaGuerra de 1714Els municipis de Cardona i Moià van constituir el dissabte al matí la Ruta 1714 com un producte de turisme cultural de qualitat. La Ruta s'ha creat a Cardona amb motiu del què han significat els dos nuclis per a la creació i defensa de la identitat nacional de Catalunya.

El nucli de la Ruta 1714 el conformen els municipis de Cardona i Moià. D'una banda, Cardona, amb el seu castell, és el simbol de la resistència catalana, i d'altra banda, Moià és la població on va néixer Rafael Casanova, Conseller en cap de Barcelona durant el setge de 1714, i referent de l'Onze de Setembre, la diada nacional de Catalunya. El 2014 es commemora el 300 aniversari de la Guerra de Successió.


La Ruta, creada el dissabte al matí en una reunió que van mantenir els alcaldes de Cardona, Josep Maria Sala, i del municipi de Moià, Josep Montràs, té quatre objectius. El primer és treballar de manera conjunta perquè es 'divulgui i revaloritzi' el patrimoni monumental i simbòlic que comparteixen per tal de convertir la Ruta en un producte de turisme cultural de qualitat; el segon és aportar a la futura commemoració dels fets de 1714 una visió nacional que vagi més enllà del que representa la 'centralitat' dels fets de l'Onze de Setembre a Barcelona.

Un altre objectiu és proposar un recorregut pels llocs de Catalunya que van marcar la Guerra de Successió, i finalment, la Ruta 1714 pretén aprofitar el seu relleu simbòlic per 'aglutinar' altres aspectes identificadors del territori com el patrimoni artístic, les tradicions, la natutra i la gastronomia, entre d'altres.

Els alcaldes de Cardona i Moià comptaran amb l'acord de la Generalitat, a través del Museu d'Història de Catalunya, per les accions de divulgació que vulguin portar a terme. També demanaran al Govern un ajut per portar a terme la iniciativa i s’oferiran per col·laborar en el marc general de la commemoració dels 300 anys de la Guerra de Successió que s'organitzi a nivell nacional.


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=298