Segona jornada de debat: planificació zona urbana
Data Dimecres, 22 de març a les 06:10:00
Tema políticaNucli urbà de CaldersDemà dijous 23 de març de 8 a 10 del vespre al Centre cultural de Calders es farà la segona trobada de participació ciutadana dins del projecte de l’Agenda 21 de la població.
El tema d' aquest segon debat serà la planificació de la zona urbana.
L'acte és obert a totes les persones que hi estiguin interessades.

A la web de Gaia de Moià, empresa que ha dut a terme l’auditoria mediambiental hi podeu consultar les dades resultants del primer debat i la informació per als altres debats.
El municipi de Calders presenta un nucli urbà compacte i vàries zones de creixement
dispers, donant com a resultat un creixement difús.
El nucli urbà presenta una estructura compacta que s’organitza al llarg dels carrers de
Moià, Raval i Manresa.
La urbanització La Guàrdia, pràcticament enganxada al nucli urbà, està edificada d’una manera molt més laxa que el nucli urbà.


Altres zones d’habitatges són:
La Colònia Jorba: hi ha una edificació bastant compacta, de colònia tèxti.
L’Oller: zona no urbanitzable residencial. La finca mínima és de 4 hectàrees i per construir-hi cal que hi hagi una activitat agrícola
Les Hectàrees. Zona de 31,32 ha, davant de la Guàrdia, on la finca mínima és de 4 hectàrees i on el bosc és el sòl predominant. També està classificat com a no urbanitzable residencial però no disposa de Pla Especial aprovat.

Tant L’Oller com Les Hectàrees són fruit de processos de regularització de parcel·lacions
i habitatges existents des dels anys 70 i 80.
Així el grau de compacitat és de 2,66 habitatges/ha de sòl urbà. En total, l’any 2001 hi havia 521 habitatges familiars (dels quals 233, gairebé la meitat, no eren habitatges principals) i el sòl urbà ocupa 195,66 ha. Comptant només els habitatges de primera residència el grau de compacitat és de 1,47 habitatges/ha de sòl urbà.
Entre l’any 1991 i el 2001 la població va créixer un 3,6% anual, mentre que el ritme de creixement del número d’habitatges va ser del 1,1% anual.
El ritme de creixement d’habitatges nous i de mitjana de nova superfície ocupada és molt lent, amb una mitjana de 6 edificis nous a l’any.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=300