Els conductors del grup Castellà arriben a un acord amb la direcció
Data Divendres, 31 de març a les 06:00:00
Tema societatDesprés de les tres hores de vaga de dimarts, els conductors d'autobusos del grup Castellà de Manresa, que també dóna servei a la comarca del Moianès, han estat citats per negociar amb la direcció de l'empresa. Fonts sindicals han informat que s'ha arribat a un acord i, per aquest motiu, es desconvoca l'aturada que hi havia prevista per demà i per la setmana vinent.

Després d'una llarga jornada de negociacions, els conductors del grup Castellà de Manresa i la direcció han arribat 'a un principi d'acord', segons ha explicat Jaume Espinalt, representant de la Federació de Comunicacions i Transport de CCOO del Bages-Berguedà.

Per aquest motiu els treballadors han decidit desconvocar la vaga que hi havia prevista per demà, així com les de la setmana que ve. La desconvocatòria definitiva de les aturades, però, no es farà fins que l'acord sigui ratificat al tribunal laboral, segons Espinalt' .


Els treballadors d'Empresa Castellà S.A. van decidir convocar una sèrie de tres dies de vaga parcial per reclamar millores laborals. La primera vaga va tenir lloc dimarts passat i va deixar Manresa durant tres hores sense servei de transport urbà.

Espinalt ha explicat que, ahir 'a última hora', l'empresa va citar els treballadors a negociar. La reunió ha començat aquest matí a les deu, hi ha hagut una parada per dinar, i ha acabat a quarts de vuit del vespre.

'No era tan senzill', ha afirmat Espinalt després de la reunió, que ha afegit que 'hem hagut d'afluixar les dues parts'. Per al dirigent sindical s'han arribat a uns acords 'satisfactoris per les dues parts'.
En concret, Espinalt ha explicat que hi ha hagut acord respecte als festius, els dies de descans, la partició de jornada, el temps addicional per a la preparació del vehicle, així com les jornades especials, entre d'altres.

Espinalt compta que estaran citats al tribunal laboral a mitjans de la setmana que ve, 'com a molt tard dijous'. Per demà i per dimarts que ve hi havia prevista una vaga parcial de tres hores. En cas que no hi hagués hagut acord, hi hagués hagut una nova aturada, en aquest cas les 24 hores del dia, el divendres de la setmana vinent.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=308