Es constitueix una plataforma en contra la pedrera que vol fer l'equip de govern
Data Divendres, 31 de març a les 06:50:00
Tema políticaEls regidors de l'Ajuntament de Collsuspina durant el ple celebrat aquest dijous al vespre a les dependències del consistori.Una cinquantena de veïns de Collsuspina han decidit constituir una plataforma en contra la pedrera que té previst fer l'equip de govern del municipi. Els veïns afectats han mostrat el seu desacord, aquest dijous al vespre, en el ple ordinari que es s'ha celebrat a l'Ajuntament de la localitat, en què l'equip de govern ha aprovat la modificació de les normes subsidiàries que han de permetre l'extracció d'àrids.

L'Ajuntament de Collsuspina ha celebrat, aquest dijous a la vuit del vespre, el ple municipal ordinari. Un dels punts que contemplava l'ordre del dia és la modificació de les normes subsidiàries per tal que permetin l'extracció d'àrids de la finca l'Espina, zona a on l'equip de govern té previst fer-hi una pedrera. En la votació, quatre dels cinc regidors de CiU que formen l'equip de govern, juntament amb l'alcalde Lluís Mas, han votat a favor, un s'ha abstingut, i l'únic regidor d'ERC que està a l'oposició, Joan Vendrell, ha votat en contra.

Més d'una vintena de veïns han assistit al ple. En el període de precs i preguntes els veïns han mostrat el seu desacord respecte l'aprovació de la modificació de les normes subsidiàries, que segons ha explicat l'alcalde inclou 'un període d'un mes per presentar al·legacions'. En aquest sentit, el regidor d'ERC de l'oposició, Joan Vendrell, ha assegurat que 'presentarem les al·legacions pertinents perquè no es tiri endavant aquesta modificació de les normes subsidiàries i sol·licitarem a través d'una recollida de signatures que es consulti a la població'.


El regidor Joan Vendrell ha manifestat que 'quan van guanyar les eleccions van enganyar al poble perquè van dir que tot el que farien es faria per consens i per consens no s'està fent res, ho fan més aviat pels seus nassos ' i ha afegit indignat 'nosaltres no volem la pedrera de cap de les maneres, l'alcalde diu que tot són beneficis i tot són desgràcies'.

Per la seva banda, Lluís Mas ha defensat que 'la pedrera significaria l'entrada d'una quantitat important d'ingressos d'entre 25 i 30 milions l'any, a través dels quals podríem ajudar al poble ja que nosaltres vetllem pels interessos del poble' i ha insistit que 'aquesta gent que estan en contra no em fan patir gaire'.

El portaveu de la plataforma contra la pedrera i representant del grup ecologista El Fanal de Moià, Francesc Sosa, ha assegurat que 'un cop tinguem del tot constituïda la plataforma, que parteix d'un nucli de 50 persones, farem una assemblea perquè si apunti la gent que es mostren en contra d'aquesta bestiesa que l'equip de govern està fent contra el seu propi poble'.

Francesc Sosa ha destacat que 'més de la meitat del poble està en contra la pedrera, per tant, estem davant d'una decisió que no té res a veure amb la gent que els va votar i que està en contra el seu propi programa electoral' i ha qualificat la postura de l'equip de govern com 'un acte de despotisme democràtic'.

Les discrepàncies entre els veïns de Collsuspina sobre la possible creació d'una pedrera es remunten des de fa temps. L'equip de govern va presenta, per primer cop a exposició pública la modificació de les normes subsidiàries, el 2004, any en què el poble ja va presentar diverses al·legacions amb les quals van aconseguir aturar el procés. Després d'un any i mig, l'equip de govern ha tornat a recuperar el tema, i la pedrera ha tornat a ser la protagonista de les principals desavinences entre els habitants del municipi.

Si vols, pots expressar ta teva opinió a l'enquesta sobre aquest tema o bé als fòrums.


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=309