Històries d'una pensió
Data Dimarts, 04 d'abril a les 05:50:00
Tema culturaPortada del llibre 'Històries d'una pensió' de Josep Lluís M. PicanyolEl proper diumenge 9 d’abril a les 7 de la tarda es presentarà a l’Auditori de Sant Josep de Moià el llibre “Històries d’una pensió”, de Josep Lluís M. Picanyol.


La pesentació de l’obra "Històries d'una pensió", de Picanyol a Moià, vila on se situa la pensió, ha tingut una gran acollida en la premsa comarcal, que en destaca les moltes virtuts:
“És un llibre amable, dels que es deixen llegir. En un estil planer, fresc i entranyable, va descabdellant un rosari d’històries vitals.” El 9 NOU

“L’educació sentimental de Josep Lluís M. Picanyol està estretament lligada a les experiències que va viure a la pensió que va regentar la seva mare entre mitjan anys cinquanta i mitjan anys seixanta del segle passat a Moià.” REGIÓ 7.

“Era una pensió en què encara es respirava l’ambient de postguerra i una flaire que barrejava el fum de la cuina i el dels cigars dels clients que estaven a dispesa.” EL PUNT

L’autor mateix ens diu del llibre: “Em col•locava en un cantó i quan podia m’asseia al costat dels hostes a escoltar les seves històries. En vaig aprendre molt, d’ells”.

En Picanyol comparteix amb el lector les experiències viscudes quan la seva mare va obrir una pensió al número 20 del carrer de les Joies, al Moià dels anys cinquanta del segle passat.


Un relat fresc i àgil, hilarant en alguns moments, però també tendre i entranyable, com no podria ser d’una altra manera... El retrat d’una època que ha marcat més d’una generació.

A la presentació del llibre acompanyaran a l’autor Josep Montràs, alcalde de Moià, Calres Riera, escriptor moianès i Pere Freixenet, antic dispeses de la pensió.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=311