La TDT local municipal del Moianès s’emetrà des de Manresa
Data Dimecres, 05 d'abril a les 06:35:00
Tema societatTelivisió Digital TerrestreL'executiu català ha aprovat aquest dimarts l'adjudicació dels tres canals de Televisió Digital Terrestre (TDT) local públics als ajuntaments de les comarques centrals. Els canals estan distribuïts en tres localitats, com són Manresa (Bages), Vic (Osona) i Igualada (Anoia), tal com estableix el Pla tècnic nacional de la televisió digital local.

En el cas de Manresa, en canal múltiple que se li ha assignat és el 49, i els municipis inclosos en la seva zona de servei seran Manresa, Berga, Sant Joan de Vilatorrada, Solsona, Sant Vicenç de Castellet, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Súria, Navàs, Santpedor, Navarcles, Cardona, Gironella, Artés, Puig-reig, Balsareny, Gelida, La Granada, i Moià.
Cadascun d'aquests múltiples estarà composat per quatre canals locals, un de públic i tres de privats.

Les condicions

Els concessionaris podran iniciar les emissions digitals en el moment que rebin totes les aprovacions tècniques de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions. Així, hauran de presentar el corresponent projecte tècnic en un termini màxim de quatre mesos i obtenir-ne el vistiplau de l'organisme estatal. En aquest mateix període, els concessionaris que comparteixin un canal múltiple també hauran de crear l'entitat consorciada que el gestionarà i presentar a la Direcció General de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisuals la documentació que així ho acrediti. La concessió té una vigència de 10 anys prorrogable.

Les televisions emparades legalment podran sol·licitar continuar emetent en analògic fins al gener de 2008, sempre que així ho permetin les disponibilitats i la planificació de l'espectre establerta als Plans Nacionals de Televisió. En aquest sentit, seran les pròpies televisions les que hauran d'aportar les solucions tècniques necessàries, davant la Direcció General de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisuals, que previ informe ho trametrà a la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions.

Els municipis que actualment no estiguin planificats podran optar també a una concessió en el moment que el ministeri d'Indústria els inclogui en el Pla tècnic nacional de la TDT local. No obstant això, ja poden formar part de l’entitat que gestioni el canal múltiple corresponent a la seva demarcació.


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=314