Moià + més nº7
Data Dijous, 06 d'abril a les 06:00:00
Tema opinióObres a la Baixada del Vall. Al fons el campanar de l'església de MoiàSi tens el Moià + més nº7, agafa’l i fes-li una ullada. Es difícil quedar-se indiferent, veritat ? A la pàgina 4-5 hi ha un anàlisis de l’últim padró municipal destinat a restar importància al descontrol urbanístic que està patint Moià. Un article que ens titlla de mentiders a especialistes i ciutadans quan diem que Moià no està creixent com ho hauria de fer. Es molt graciós veure com s’intenta justificar allò injustificable, allò que es veu quan camines pel carrer.


En el mateix article hi ha una contradicció prou interessant, i que diu molt de la qualitat i dels interessos partidistes que té l’article (en principi un butlletí municipal es imparcial i merament una eina informativa en la majoria d’ajuntaments decents del nostre país). L’article ens diu que el pla urbanístic del 1982 encara es vàlid, que no s’ha de modificar, que la situació és la mateixa ara que fa vint-i-quatre anys. I a la mateixa pàgina diu també, que aquest pla, preveia, a dia d’avui, que seriem 16.000 en lloc de 5.431. A mi, se’m fa difícil creure en la utilitat d’un pla urbanístic emmarcat en un moment històric molt diferent al actual, amb un altre estil i ritme de vida. Jo entenc que l’ordenació del territori condiciona a posteriori totes les activitats economico-socials, I el Pla d’ordenació Urbanística n’és el marc legal. Jo entenc doncs, que aquest pla es obsolet!

Fins i tot l’article parla de retenir, potenciant l’actual estil i ritme de creixement, per evitar el despoblament. No cal fer-ne cap comentari, no?

L’anàlisi que fa el redactor (desconegut) d’aquest article d’opinió camuflada, és realment dolent! Espero que l’equip de govern no comparteixi aquest anàlisis, perquè si es així, realment tenim un problema molt greu.

Per si no n’hi ha prou, l’article d’opinió de CiU a l’ultima pàgina del Moià + més nº7, també es digne de ser comentat. Ens adverteix, també a tu amic lector, de que tot el que estic dient jo en aquest article, tot allò que es parla pel carrer i als bars, és una farsa. Reprodueixo el fragment: “Quantes vegades el fet d’anar repetint una idea- una suposició- et fa creure que ja és veritat. Mirem que no ens passi quan, a Moià, es parla d’un creixement molt desmesurat”.

Dídac Rimoldi

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=315