L'Esbart torna a organitzar la Moixiganga
Data Dijous, 13 d'abril a les 06:00:00
Tema culturaUna trentena de persones ja estan assajant les diferents figures que conformen el Ball de la Moixiganga, que es representarà el proper 15 d’abril abans de
la Vetlla Pascual.
Des de l’Esbart Rosa d'Abril, que organitza l'acte, s’anima els vilatans a participar-hi activament portant espelmes el dia de l’espectacle o col·laborant en els assaigs que es fan cada divendres al vespre a l’Anla: més de dos mesos per provar les figures i els exercicis gimnàstics que representen els passos de la Passió.

L’espectacle, que és gratuït i que es farà a la Plaça Vella de Castellterçol, consta de 4 parts: el passeig de processó amb torxes des de la pujada de Cal Recader, acompanyats amb música de timbals i gralles i amb la participació del poble; les tres pauses amb narració de «Beneïu el Senyor»; la narració de textos explicatius de cadascuna de les figures de la dansa, i el propi Ball de la Moixiganga.

L’escenificació va a càrrec de l’ Esbart Rosa d’Abril amb les col·laboracions del Grup de Grallers de Castellterçol, l’equip tècnic del Grup Nou de teatre, l’Isaac Bonfill, la Mª Àngels Padrós i el Maurici Argemí.

La Roda d'Esbarts a Castellterçol mostrarà les nostres danses als participants de la Trobada Catalanoprovençal el 14 de maig.


La Roda d’Esbarts Catalònia es farà a Castellterçol el proper 14 de maig amb la participació de quatre grups dansaires. La jornada servirà alhora per ensenyar als participants de la Trobada Catalanoprovençal, que se celebrarà del 12 al 14 de maig, algunes danses tradicionals catalanes.

Durant tres dies es farà un intercanvi d’experiències lingüístiques amb una taula rodona el divendres, amb la presència d’un grup d’estudiants de la Provença i d’estudiosos del català i les relacions de la nostra llengua amb l’occità. I el dissabte es farà un intercanvi musical amb un concert a l’Anla, obert a tothom, amb «Els Tranquils», Jean Bernard Plantevin i com a acte excepcional l'Esbart farà una demostració de la Dansa de Castellterçol.


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=320