El Govern reforestarà part de les zones afectades pels incendis de 1994
Data Dimecres, 19 d'abril a les 06:00:00
Tema medi ambientEl Govern ha aprovat una partida de 450.000 euros per reforestar part de les zones afectades pels incendis de 1994 al Moianès, Bages i al Berguedà. L'empresa pública Forestal Catalana durà a terme aquesta actuació, juntament amb setanta més que la Comissió de Govern ha aprovat avui per un valor de 17 milions d'euros.

La Comissió de Govern d'Economia ha aprovat avui l'execució de 71 actuacions forestals en els boscos catalans durant l’any 2006, amb una inversió total de 17 milions d'euros. Bona part d'aquestes accions estan orientades a prevenir els incendis forestals i a restaurar les zones afectades per cremes anteriors.

Entre les actuacions de reforestació, hi ha la de zones afectades pels incendis de 1994 al Moianès, Bages i el Berguedà, la restauració de zones cremades a la Selva, la reforestació de terrenys forestals a la Baronia de Rialb. També hi consten diferents projectes de millora de les infraestructures per a la prevenció d'incendis, com al Solsonès, a l'Alt Camp, la conca de Barberà o al Pallars Jussà. I n'hi ha d'altres com la construcció de la nova seu del parc natural del Montsant.

Les actuacions les durà a terme l'empresa pública Forestal Catalana, un organisme que es va crear el1987 i realitza una variada gamma d'actuacions mediambientals per encàrrec del Departament de Medi Ambient i Habitatge per a la gestió forestal, com la construcció d'infraestructures per a l'ús públic en parcs i espais naturals, les actuacions de conservació del medi natural, la repoblació de boscos o la gestió de recursos ramaders, aqüícoles i de fauna.


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=322