Centelles aprova una moció d'oposició a l'autovia del PITC
Data Dimecres, 03 de maig a les 06:00:00
Tema políticaL'equip de govern del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a l'Ajuntament de Centelles, i els dos partits a l'oposició, Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana per Catalunya (ERC), han aprovat una moció conjunta d'oposició a la construcció de l'autovia proposada pel Pla d'Infrastructures de Transport de Catalunya (PITC) que enllaçaria Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) i Centelles (Osona) i que passaria pel Sud de Sant Quirze Safaja (Moianès) segons ha informat a l'ACN l'alcalde accidental de la localitat, Joan Soler.


La moció presentada pel PSC, CiU i ERC va ser aprovada pels tres partits polítics en el ple ordinari celebrat el dijous passat, 30 d'abril, a l'Ajuntament de Centelles. Aquesta moció serà presentada pels representants polítics com a documentació complementària a les al·legacions presentades pel consistori el 10 d'abril.

En aquestes al·legacions l'Ajuntament, a part de mostrar-se en contra el projecte i el traçat proposat pel PITC, també demanen al Departament de Política Territorial de la Generalitat que estudiï la possibilitat d'eixamplar la carretera comarcal C-1413. 'Un traçat amb molts revolts i estret en alguns punts però que seria bo estudiar abans de fer una carretera nova' ha explicat a l'ACN l'alcalde accidental del PSC a l'Ajuntament de Centelles (Osona), Joan Soler.

Segons ha comentat Soler 'l'administració ens han dit que estudiaran les al·legacions presentades' i ha afegit que 'seguirem d'aprop les respostes del departament i farem les actuacions que facin falta'. L'alcalde accidental ha insistit que 'estem totalment en contra l'autovia ja que no resol cap dels problemes ni necessitats que té el nostre territori' i ha dit que 'el que no podem acceptar de cap manera és hipotecar el nostre territori per solucionar els problemes dels altres'.


El consistori, que compta amb el suport d'una àmplia majoria de la població, s'ha compromès a fer reunions conjuntes amb els tres grups polítics de l'Ajuntament així com informar a la població de les novetats que hi puguin haver respecte a la construcció de la futura autovia.

Aquest cinturó viari, que enllaçaria el Vallès Oriental i Osona, forma part d'un dels eixos de gran recorregut proposats pel PITC, l'eix Barcelonès-Cerdanya. Un tram del recorregut passaria entre Sant Feliu de Codines i Centelles a on el PITC hi contempla la creació de l'autovia. A partir d'aquest punt, l'autovia enllaçaria amb la carretera C-17 que està previst desdoblar entre Vic i Ripoll. A partir de Ripoll l'actual C-17 s'hauria de condicionar fins Puigcerdà.


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=332