Els veïns presentaran al·legacions per evitar la construcció de la pedrera
Data Divendres, 05 de maig a les 14:30:00
Tema medi ambientEls veïns de Collsuspina presentaran la setmana que ve un plec d'al·legacions acompanyades per mig miler de signatures a l'Ajuntament de del municipi perquè retiri la proposta de modificació de les normes subsidiàries que ha de permetre al consistori construir una pedrera, segons ha explicat a l'ACN el portaveu de la de la plataforma contra la pedrera, Francesc Sosa.

Després que, en el ple ordinari celebrat el 30 de març, l'Ajuntament de Collsuspina aprovés per unanimitat la modificació de les normes subsidiàries que han de permetre l'extracció d'àrids a la localitat, des d'aleshores i fins avui els veïns de del municipi han redactat les al·legacions pertinents per evitar que es tiri endavant aquesta modificació i han recollit prop de mig miler de signatures que hauran de presentar abans del dia 10 de maig, data en què finalitza el termini per presentar al·legacions.

El portaveu de la plataforma contra la pedrera i representant del grup ecologista El Fanal de Moià, Francesc Sosa, ha explicat a l'ACN que 'en les al·legacions que presentarem, redactades en un plec de més de 25 pàgines, sol·licitem al consistori que retiri aquestes modificacions puntuals perquè són del tot il·legals ja que constitueixen un greu atemptat al medi ambient, a les persones i al poble' i ha reiterat que 'aquest recull d'al·legacions les presentarem juntament amb més de mig miler de signatures de persones de Collsuspina i dels municipis del voltant que també es podrien veure afectats per la pedrera'. Sosa ha puntualitzat que les al·legacions també compten amb el suport d'associacions de propietaris i el Grup de Defensa del Ter (GDT) de Manlleu (Osona).

Un cop presentades les al·legacions l'Ajuntament del municipi haurà de considerar si aquestes tenen el pes suficient perquè la proposta de modificació de les normes subsidiàries no tiri endavant. En aquest sentit, Francesc Sosa, ha expressat que 'en nom dels veïns de Collsuspina confiem que l'equip de govern aturi el procés de modificació tal com va fer l'altra vegada'.

Les discrepàncies entre els veïns de Collsuspina sobre la possible creació d'una  pedrera es remunten des de fa temps. L'equip de govern va presenta, per primer cop a exposició pública la modificació de les normes subsidiàries, el 2004, any en què el poble ja va presentar diverses al·legacions amb les quals van aconseguir aturar el procés. Després d'un any i mig, l'equip de govern ha tornat a recuperar el tema, i  la pedrera ha tornat a ser la protagonista de les principals desavinences entre els habitants del municipi.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=337