Més de mig miler de persones es reuneixen en contra l'autopista
Data Dijous, 11 de maig a les 06:20:00
Tema medi ambientMés de mig miler de persones es reuneixen en contra de l'autopista que passarà pel Sud del MoianèsMés de mig miler de persones d'Osona, el Moianès i el Vallès Oriental  s'han reunit aquest dimecres al vespre per constituir una plataforma en contra l'autopista proposada pel Pla d'Infrastructures de transport de Catalunya (PITC) que connectaria Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), Sant Quirze Safaja (Moianès)amb Centelles (Osona).

Segons ha explicat a l'ACN, l'alcalde de Centelles, Miquel Arisa, 'pensem que aquesta autopista és inviable per Centelles i no té cap mena de lògica' i ha afegit que' la densitat de vehicles que hi ha en aquests moments entre Centelles i la Garriga no justifica de cap manera una infrastructura d'aquestes característiques'. Arisa ha assegurat que 'des de l'Ajuntament posarem tots els mitjans perquè aquesta autopista no es faci i recolzarem la plataforma 'No a l'autopista' que està apunt de constituir-se'.

La portaveu de la plataforma 'No a l'autopista' de Centelles (Osona), Dolors Morera, ha assegurat que 'no estem d'acord amb el model d'infraestructures que s'està portant a terme a Catalunya ja que va fragmentant el territori indiferentment sense pensar l'opinió de la població' i ha afegit que 'hem de lluitar conjuntament per tal de fer força i vetllar per la qualitat de vida que tenim en el nostre territori perquè sinó  acabaran fent el que volen.

Per la seva banda, el portaveu de la plataforma 'No a l'autopista' de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), Jordi Joan, ha insistint que 'nosaltres reivindiquem que no es faci l'autopista pel fort impacte mediambiental i social que pot comportar la seva construcció' i ha afegit que 'veiem aquesta autopista com la creació d'un nou cinturó que amplia l'àrea metropolitana de Barcelona'. Jordi Joan ha puntualitzat que 'des de Sant Feliu de Codines ens han presentat el projecte com una variant, per tant, diem sí a una variant dissenyada com a tal, no com una autopista'.


L'assemblea d'aquest dimecres al vespre ha servit per informar als ciutadans de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) i de Centelles (Osona) sobre l'impacte que suposaria en el medi ambiental i social la construcció de l'autopista així com la presentació de la futura constitució d'una plataforma conjunta entre les dues poblacions i els municipis veïns, que també es podrien veure afectats per aquesta infraestructura.

El veïns  de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) han organitzat pel 3 de juny, juntament amb altres entitats del poble, una passejada per la zona a on està previst que passi el traçat de l'autopista 'per tal que la gent s'adoni de realment quins són els punts que afectarà' ha explicat Jordi Joan.

Les properes assemblees es portaran a terme aquest dijous a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) i el dimarts que ve 16 de maig a Centelles (Osona). De moment la plataforma encara no s'ha acabat de constituir formalment i es preveu fer-ho en les properes reunions. Entitats ecologistes com el Grup de Defensa del Ter (GDT) de Manlleu (Osona), el Fanal de Moià i poblacions com Collsuspina i Sant Martí de Centelles també s'han adherit a la futura plataforma per donar el seu recolzament.

L'autopista que enllaçaria el Vallès Oriental i Osona forma part d'un dels eixos de gran recorregut proposats pel PITC, l'eix que connectaria el Barcelonès amb la Cerdanya. Un tram del recorregut passaria entre Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) Sant Quirze Safaja (Moianès) i Centelles (Osona) a on el PITC contempla la creació d'una autopista de sis carrils. A partir d'aquest punt, l'autovia enllaçaria amb la carretera C-17 que està previst desdoblar entre Vic i Ripoll. A partir de Ripoll l'actual C-17 s'hauria de condicionar fins Puigcerdà.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=342