Nota sobre l’acte de l’11 de maig a Sant Feliu de Codines
Data Dissabte, 13 de maig a les 06:00:00
Tema societatClica aquí per a veure un video de la reunióEs va convocar un acte informatiu pel dijous 11 de maig a les 8 del vespre al Centre Cívic la Fonteta de Sant Feliu de Codines. Es va fer una bustiada a totes les cases de Sant Feliu de Codines i voltants explicant aquest acte i els objectius de la plataforma. Es van penjar cartells a les cartelleres i comerços del poble.


A la Sala hi havia pancartes reivindicatòries amb l’eslògan “No a l’Autopista” i còpies del manifest contra l’Autopista. A fora hi havia un plànol amb el projecte i fotografies i foto muntatges de diversos trams del projecte. També es va fer una taula de recollida de signatures, adhesions d’entitats i recollida de dades per apuntar-se a la comissió.

L’acte va començar sobre les 20:15 h.
Hi va haver-hi una assitència de més de 150 persones, quasi tot l’aforament del local i diversos mitjans de comunicació. Van intervenir: En Ferran Mur de la comissió, que va presentar l’acte i explicar els objectius de la comissió i va convidar a tothom que es volgués adherir que ens tornarien a reunir cada dilluns a les 9 del vespre al Centre Cívic.

En Carles Vila de la comissió, que va llegir el manifest contra l’autopista i va explicar que més de 20 entitats ja l’han fet arribar i unes altres 30 el faran arribar signat els pròxims dies.
En Jordi Juan de la comissió, que va presentar una simulació gràfica i sonora dels efectes del projecte i les afectacions que suposa i les actuacions previstes.

En Jaume Ramos, de la Plataforma de Centelles que va presentar la seva Plataforma i es va oferir a actuar conjuntament contra l’Autopista des de Centelles.

En Francesc Sosa, representant del Grup Ecologista “El Fanal” del Moianès que va donar suport a totes les accions de la plataforma.

El representant del Grup Ecologista “ADENC” del Vallès que va donar suport a totes les accions de la plataforma.

Després es va obrir un torn de paraula als assitents en que van intervenir entre altres el Sr. Francesc Pineda (del partit CiU), alcalde de Sant Feliu, on va explicar les novetats sobre les negociacions que està duent a terme l’Ajuntament contra l’Autopista. També va intervenir el Sr. Pere Pladevall (del partit PSC) regidor de l’Ajuntament, que també va explicar les negociacions que han fet amb càrrecs del govern. La reunió es va acabar sobre les 21:45 h.

La conclusió que es va treure de la reunió és:
- Hi ha una forta oposició contra el projecte d’autopista de nova construcció “Sant Feliu de Codines
– Centelles. Aquesta oposició és tant de la comissió, com de l’Ajuntament com de la població. El
mateix a les poblacions veïnes com Centelles.
- Es vol demanar que s’elabori urgentment un nou projecte de variant de la C-59 a Sant Feliu de
Codines dimensionat a les necessitats del territori i les seves persones. El projectat presentat i en
fase de tramitació avançada es vol paralitzar i descartar.

Les properes actuacions seran: dimarts 16 de maig a les 21 h. es reunirà la Plataforma de Centelles al Casal Francesc Macià. El dissabte 3 de juny a la tarda es farà una caminada popular pels trajecte projectat acabant amb una butifarrada lúdico reivindicativa als Camps del Prat de Dalt, on el projecte hi dibuixa uns enllaços que ocuparien més de 11 hectàrees. La campanya de recollida de signatures va endavant i fins aquest moment n’hi ha 1.432 de comptabilitzades.
Hi han fotografies i un petit muntatge gràfic de l’acte, que queda a la disposició de qui ho requereixi a la persona de contacte.
També es vol crear una WEB on es publicarà tot el que surt sobre aquest tema i hi ha tota la
documentació i notícies a les que es fan esment:
www.telefonica.net/web2/virtualuigi/c59/index.htm (adreça provisional)
www.plataformasantfeliudecodines.cat (operativa properament)

Per a qualsevol aclariment restem a la vostra disposició en el telèfon: 670 29 47 51 (Lluís Prat)
Per mes informació: llprat@vodafone.es (provisionalment)
info@santfeliudecodines.com (operativa properament)

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=345