Els opositors a l'autopista creen comissions de treball
Data Dijous, 18 de maig a les 06:00:00
Tema medi ambientEls opositors a l'autopista Sant Feliu de Codines-Centelles proposada pel Pla d'Infrastructures de transport de Catalunya (PITC) van organitzar, aquest dimarts al vespre, una nova assemblea  que va reunir a unes 400 persones d'Osona, el Moianès i el Vallès Oriental. En la reunió s'han creat comissions de treball que han de servir per organitzar futures mobilitzacions, segons ha explicat a l'ACN un dels opositors.

L'assemblea d'aquest dimarts ha reunit a més de 400 persones d'Osona, el Moianès i Vallès Oriental que s'han organitzat en comissions de treball. Tal com ha explicat a l'ACN un dels opositors Jaume Ramós 'els grups de treball que hem creat avui han de servir per recollir informació sobre l'autopista proposada pel PITC, des del punt de vista social i medi ambiental, per tal de poder-nos constituir com a plataforma i començar a decidir quin tipus d'accions de protesta fem'.

Una de les accions reivindicatives proposada pels assistents, durant les dues hores i mitja que ha durat l'assemblea, ha estat 'tallar la circulació de la carretera C-17'. Tot i que la proposta ha estat aplaudida pels assistents 'de moment no tenim previst fer cap acció de protesta' ha assegurat Ramós.


Els veïns que s'han reunit aquest dimarts han convocat una tercera assemblea pel dimarts 30 de maig a Centelles. La primera assemblea es va celebrar el dimecres passat, 10 de maig. Aquesta primera trobada, que va reunir a més de mig miler de persones, va servir per informar als ciutadans de Sant Feliu de Codines i de Centelles sobre l'impacte que suposaria en el medi ambiental i social la construcció de l'autopista així com la presentació de la futura constitució d'una plataforma conjunta entre les dues poblacions i els municipis veïns, que també es podrien veure afectats per aquesta infraestructura.

El veïns  de Sant Feliu de Codines ja han organitzat una primera acció de protesta pel 3 de juny. Es tracta d'una passejada per la zona a on està previst que passi el traçat de l'autopista 'per tal que la gent s'adoni de realment quins són els punts que afectarà' va explicar la setmana passada a l'ACN el portaveu de la plataforma i veí de Sant Feliu de Codines, Jordi Joan.

L'autopista que enllaçaria el Vallès Oriental i Osona, passant pel sud del Moianès forma part d'un dels eixos de gran recorregut proposats pel PITC, l'eix que connectaria el Barcelonès amb la Cerdanya. Un tram del recorregut passaria entre Sant Feliu de Codines, sud de Sant Quize Safaja i Centelles a on el PITC contempla la creació d'una autopista de sis carrils. A partir d'aquest punt, l'autovia enllaçaria amb la carretera C-17 que està previst desdoblar entre Vic i Ripoll. A partir de Ripoll l'actual C-17 s'hauria de condicionar fins Puigcerdà.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=349