PTOP retira el projecte de l'autopista
Data Divendres, 19 de maig a les 14:00:00
Tema societatEl Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) de la Generalitat ha retirat el projecte de l'autopista Sant Feliu de Codines-Centelles del Pla d'Infrastructures de transport de Catalunya (PITC). Els opositors al traçat creuen que 'és una decisió poc ferma' i han assegurat a l'ACN que continuaran treballant 'sense abaixar la guàrdia perquè el perill hi continua essent amb la mateixa intensitat'.


E
l secretari de Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) de la Generalitat de Catalunya, Manel Nadal, va informar aquest dimecres a l'alcalde de Centelles, Miquel Arisa, la retirada del projecte de la futura autopista Sant Feliu de Codines-Cenetelles que contempla el Pla d'Infrastructures de Transport de Catalunya (PITC), després d'haver mantingut una reunió el dia abans.

Segons ha explicat a l'ACN Miquel Arisa 'estem contents davant la decisió presa pel PTOP' i ha afegit que 'ara caldrà saber com queda redactat de nou el PITC'. Per la seva banda, un dels portaveus del grup de veïns d'Osona i el Vallès Oriental oposats al traçat, Jaume Ramós, ha considerat que 'estem contents per l'anunci del govern català però creiem que és una decisió poc ferma'.

Ramós ha remarcat que 'tal com s'ha retirat el projecte pot tornar aparèixer, per tant, no és una garantia' i ha assegurat que 'no ens podem deixar enganyar ja que ho veiem com un petit retard sense una voluntat política clara'.


Unes 400 persones d'Osona, Moianès i el Vallès Oriental van celebrar, aquest dimarts passat, la segona assemblea com a grup opositor a l'autopista. En la reunió es van crear comissions de treball que 'han de servir per continuar treballant com a plataforma oposada al traçat' ha dit Ramós. La pròxima assemblea convocada pels opositors tindrà lloc el 30 de maig a Centelles.

L'autopista que havia d'enllaçar el Vallès Oriental i Osona forma part d'un dels eixos de gran recorregut proposats pel PITC, l'eix que connectaria el Barcelonès amb la Cerdanya. Un tram del recorregut estava previst que passés entre Sant Feliu de Codines, Sud de Sant Quirze Safaja i Centelles a on el PITC contemplava la creació d'una autopista de sis carrils.

Tal com ha explicat Jaume Ramós 'el PITC ha assegurat que la variant de la C-59 que passa per Sant Feliu de Codines tindrà dos carrils i un d'acceleració, tot i que el sòl que expropiaran té les dimensions necessàries per fer una autopista'. Un altra factor que els opositors no veuen amb bons ulls. En aquest sentit, Ramós ha insistit que des de les dues comarques 'continuarem treballant sense abaixar la guàrdia perquè el perill hi continua essent amb la mateixa intensitat'.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=350