L'alcalde de Sant Feliu de Codines satisfet per l'inici de la variant
Data Dijous, 25 de maig a les 06:00:00
Tema societatMapa del traçat de l'autopistaL'alcalde de Sant Feliu de Codines, s'ha mostrat satisfet per l'inici del projecte de la variant de la C-59 anunciada pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Francesc Pineda, però ha recordat la seva oposició a l'autopista entre Sant Feliu i Centelles i ha explicat que aquest projecte segueix vigent i per això reclama estudiar altres connexions i la millora del transport col·lectiu.


El DPTOP ha informat recentment la voluntat d'iniciar la construcció de la variant de Sant Feliu, històricament reclamada pel municipi i paralitzar el projecte d'autopista per connectar el Vallès Oriental i Osona.

L'alcalde de Sant feliu de Codines, Francesc Pineda ha valorat positivament l'inici el projecte per la construcció de la variant al municipi i ha explicat que aquest projecte solucionarà el problema de l'elevat trànsit dins una població creuada per dues carreteres.

Tot i això Pineda s'ha mostrat escèptic sobre la decissió del departament per destinar part dels terrenys a una futura ampliació i explica la dificultat de connectar les dues comarques per aquest tram. 'La C-17 a la seva dreta que passa pel Congost hi té el Montseny i nosaltres per l'altre banda trobem muntanyes com els Cingles de Gallifa i a més a més tota la zona de Sant Llorenç' ha explicat l'alcalde de Sant Feliu. Pineda ha afegit que la pregunta és saber per on es farà aquesta connexió i ha afegit que 'jo sé que pot ser complicat però crec que hi ha coses a fer i coses a millorar'.


En aquest sentit, l'alcalde de Sant Feliu ha explicat que tots els alcaldes afectats per aquesta autopista, ara paralitzada han sol·licitat una reunió amb el Departament de Política Territorial per mostrar-li la necessitat d'estudiar altres corredors que no tinguin desnivells tant pronunciats i la necessitat de millorar el trasport col·lectiu, com per exemple el desdoblament del tren Barcelona-Vic.

Pineda ha afegit que el parè de l'ajuntament és que aquesta connexió a través de l'autopista Sant Feliu de Codines-Centelles representarà un consum d'energia innecesari degut a les fortes pendents que hauran de pujar els camions. Francesc Pineda ha manifestat que travessar els Cingles del Bertí, pujar les càrregues del trànsit rodat per una pendent del 6% fins a la cota 700 per després baixar a la plana de Vic 'ens sembla una despesa exagerada i un cost constant per sempre més'.

Pineda ha destacat també que les persones que dominen el tema de la mobilitat han manifestat que 'el desdoblament del tren Barcelona-Vic hi ajudaria molt'.

D'altra banda, el mes de febrer passat, el DPTOP va iniciar el procés d'informació pública de la futura autopista Sant Feliu de Codines-Centelles, que consistia en la construcció d'una variant de cinc carrils i enllaços a diferent nivell. Actualment, el projecte es troba a l'inici de l'estudi de les al·legacions presentades i es preveu iniciar el tràmit mediambiental abans de final d'any.

El DPTOP ha manifestat que aquest estudi informatiu servirà per fer la reserva de sòl en el cas que en el futur fos necessari desdoblar aquesta carretera, però el projecte que dibuixa, per la variant de Sant Feliu no és el que es preveu portar a terme ara per ara.

En aquest sentit, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha informat recentment sobre les característiques de les obres que s'executaran, segons el DPTOP donada la funcionalitat i servei que en l'actualitat presta la C-59 al seu pas per Sant Feliu de Codines.

Aquests treballs consistiran en la construcció d'una variant de dos carrils més un d'addicional per a l'avançament de vehicles lents i de dues rotondes a nivell. Les obres suposaran una inversió d'uns 28 MEUR.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=355