Una cooperativa promou 30 habitatges socials a Manresa
Data Dimecres, 31 de maig a les 06:00:00
Tema societatAhir a la tarda es va fer l'acte de lliurament de trenta habitatges protegits al sector de la Parada de Manresa. Es tracta d'una actuació promoguda per la cooperativa Porfont i finançada per Caixa Manresa, en què també han intervingut l'Ajuntament i la Generalitat. La major part de les persones que han accedit a un dels trenta habitatges són joves de la comarca.

Els trenta habitatges que es van lliurar estan promoguts per Porfont, una cooperativa immobiliària gestionada pel grup Sogeur. Els pisos, de compra, estan situats a l'alçada dels números 62 i 64 del Camí Vell de Santpedor, a la zona de la Parada de Manresa.

L'acte va comptar amb la presència del director general d'Habitatge, Joaquim Gascón, que ha assegurat que es tracta d'una actuació 'molt significativa' ja que és 'tripartita'. En concret, perquè hi ha participat la Generalitat a través d'Incasol, l'Ajuntament de Manresa i la cooperativa.

'El moviment cooperatiu és fonamental', ha dit Gascón, que ha afegit que la fórmula utilitzada a la promoció és 'una forma àgil' per posar pisos al mercat. 'L'administració no ho pot fer tot', ha afirmat.

El sotsdirector general d'Habitatge Protegit, Antoni Tegnier, ha destacat la varietat d'habitatges protegits que hi ha a la Parada, sector que ha qualificat com a 'nou eixample'. Per a Tegnier, el sector compta amb la 'barreja adequada' ja que hi ha habitatges tant de compra com de lloguer.


Per la seva banda, Josep Miró, president de la cooperativa, ha explicat que bàsicament s'han seguit dos criteris a l'hora d'atorgar els habitatges. Per una banda, s'ha prioritzat que fossin veïns de Manresa o del Bages i que fossin joves.

Tot i això, Miró ha assegurat que no s'ha 'discriminat' a ningú. 'Qui li falta pis és normalment la gent jove', ha dit el president de la cooperativa, que ha afirmat que el 80% de joves d'entre els 25 i 35 anys busquen habitatge.

El regidor d'Habitatge i Rehabilitació a l'Ajuntament de Manresa, Ignasi Perramon, ha dit que un dels objectius prioritaris de l'equip de govern és aconseguir que 'tots els ciutadans tinguin dret a un habitatge digne'.

Perramon ha dit que les col·laboracions amb la Generalitat i el món cooperativista continuaran. Paral·lelament, el regidor ha demanat als nous veïns de la Parada que contribueixin a 'construir ciutat'.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=359