La Catalunya Central tindrà delegació territorial del Govern
Data Dimecres, 31 de maig a les 06:05:00
Tema políticaEl Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts la creació de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central i de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran. Ambdues passen de ser sublelegacions a delegacions, i d'aquesta manera s'aprofundeix en la descentralització de l'administració catalana apropant-se encara més al territori.

Amb aquests canvis, la Delegació del Govern a la Catalunya Central comprendrà les comarques de l'Anoia, el Bages, el Moianès, el Berguedà, Osona i el Solsonès. Per la seva banda, la Delegació a l'Alt Pirineu i Aran inclourà ara Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

Al capdavant de les dues noves Delegacions Territorials hi haurà un delegat o delegada amb rang orgànic de director general, i mentre el Govern no determini les disposicions d'estructura, les noves delegacions disposaran dels mitjans que tenien les subdelegacions territorials del Govern a la Catalunya Central i a l'Alt Pirineu i Aran, i rebran de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat a Barcelona, Girona i Lleida el suport material i tècnic que els sigui necessari.

Els que fins ara eren subdelegats a aquestes dues demarcacions passen a ser els delegats territorials. Així, Josep Ramon Mora i Villamate és el nou delegat del Govern a la Catalunya Central, i Víctor Orrit i Ambrosio és el nou delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=360