Es crea la plataforma 'Ara o mai, per la defensa del territori'
Data Dijous, 01 de juny a les 06:00:00
Tema societatEls opositors al projecte de la futura autopista que comunicaria Sant Feliu de Codines i Centelles pel sud del Moianès, continuen treballant sense abaixar l'alarma perquè consideren que 'la retirada del projecte és momentània i el perill hi continua essent'. Els opositors es van reunir que aquest dimarts al vespre per constituir formalment la plataforma opositora sota el lema 'Ara o mai, per la defensa del territori', segons ha explicat a l'ACN el portaveu dels grup opositor, Jaume Ramos.

Tot i l'anunci de la retirada del projecte, fet públic fa quinze dies pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) de la Generalitat de Catalunya respecte la futura autopista del Pla d'Infrastructures de Transport de Catalunya (PITC) que comunicaria Sant Feliu de Codines i Centelles els opositors al traçat continuen treballant sense abaixar l'alarma.

Unes 300 persones es van tornar a reunir aquest dimarts al vespre al casal Francesc Macià de Centelles. La trobada va servir per acabar de constituir formalment la plataforma sota el lema 'Ara o mai, per la defensa del territori'. Segons ha explicat el portaveu de la plataforma, Jaume Ramos, 'ara o mai amb criteri d'urgència perquè entenem que l'autopista i el model de creixement del territori que es vol imposar en un futur pròxim a les comarques centrals, o fem sentir ara la nostra veu, o mai més tindrem la oportunitat de fer-ho ja que després serà  massa tard'.

Els membres que formen la plataforma continuen reiterant que 'la retirada del projecte és momentània i el perill hi continua essent' per aquest motiu continuaran organitzant assemblees així com accions reivindicatives. En aquest sentit, el 20 de juny celebraran una nova trobada que tal com ha dit Ramos 'ha de servit per decidir una important acció mediàtica que tenim previst fer a Vic, a Barcelona o a la C-17'.

La plataforma està integrada per unes 700 persones de les quals unes 200 hi participen directament, a través de l'organització de nou comissions de treballs i, la resta, hi participen indirectament des d'altres entitats o associacions. La penjada de cartells i pintades en ponts de la comarca en contra el projecte són algunes de les accions reivindicatives que han portat a terme i que esperen continuar fent en els propers dies.

L'autopista que havia d'enllaçar el Vallès Oriental i Osona forma part d'un dels eixos de gran recorregut proposats pel PITC, l'eix que connectaria el Barcelonès amb la Cerdanya. Un tram del recorregut estava previst que passés entre Sant Feliu de Codines i Centelles a on el PITC contemplava la creació d'una autopista de sis carrils. A partir d'aquest punt, l'autovia s'hagués enllaçat amb la carretera C-17 que està previst desdoblar entre Vic i Ripoll. A partir de Ripoll l'actual C-17 s'hauria hagut de condicionar fins Puigcerdà.

ACNAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=361