De nou en nou i Terres de Lloguer
Data Divendres, 02 de juny a les 06:05:00
Tema culturaDe nou en nouA les 9h. del vespre d’avui divendres, al centre recreatiu de Santa Mª d’Oló, Nit literària, amb la presentació dels llibres: " De nou en nou. Nou relats de Girona" de Miracle Sala, Toni Arasil, Joan Getman, Rossend Giralt, Sílvia Marty, Miquel Molina, Fina Morera, Olga Morote i Carme Vert. Editorial Curbet  i "Terres de Lloguer"  d'Antoni Pladevall. L’acte serà presentat pels mateixos autors.

Matthew Tree. Diu sobre “De nou en nou”:
“Sent l'obra de nou escriptors, aquest recull és –i és un dels seus al·licients– molt variat. Hi ha contes surreals, descaradament romàntics, humorístics, futurístics, agredolços... Però a la vegada hi ha un element que els uneix a gairebé tots: la seva ubicació a les comarques gironines i molt especialment a la ciutat de Girona. Els autors han fet del propi territori l'escenari discret però sempre present dels esdeveniments que descriuen.

Aquests contes són el resultat de quatre anys de feina col·lectiva i individual per part de nou persones que s'han convertit en autors publicables a base tant de treballar sols a casa com de fer innombrables reunions per comentar els seus textos junts. Aquest llibre justifica plenament tants esforços i, voldria afegir, tanta tossuderia: una qualitat tan essencial com infravalorada en la vida de qualsevol escriptor.”


Pel que fa a “Terres de Lloguer”, en Vicenç de Monells i en Josep de la Teuleria són dos pagesos masovers que han de deixar per força el mas i els camps que han treballat. Però aquests dos homes es troben tan arrelats a la terra que es veuen incapaços d’adaptar-se a aquest canvi, que els envia fora del terreny que coneixen.

En Vicenç i en Josep representen una manera de viure que desapareix. I aquestes terres de lloguer són una alerta sobre el futur del món rural. Qui no s’adapta a les propostes de la modernitat en queda al marge. I el marge és un lloc difícil, sempre. Molt més si no s’hi ha anat a parar per voluntat pròpia.


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=363