L'Hospital General de Vic incorpora onze metges
Data Dissabte, 03 de juny a les 06:00:00
Tema societatL'Hospital General de Vic ha incorporat aquest divendres a la tarda onze metges i tres llevadores interns residents en període de formació de les seves respectives especialitats. Els residents procedeixen de Catalunya i de la resta de l'estat espanyol així com d'Uruguai, Bolívia i Marroc, segons ha explicat a l'ACN la cap de docència, la doctora Núria Noguer.


La incorporació dels onze metges interns residents (MIR) i les tres llevadores internes residents (LLIR) ha tingut aquest divendres a la tarda en un acte presidit per la cap de docència, la doctora Núria Noguer, juntament amb els doctors Planes, Anglada i Espaulella, a la sala d'actes de l'Hospital General de Vic.

Dels onze metges interns residents (MIR), cinc estan especialitzats en medicina familiar i comunitària, un en geriatria, dos en medicina interna, un en psiquiatria, un en anàlisi clínics i un de cirurgia general. Els tres residents restants són llevadores internes residents (LLIR).

Segons ha explicat la cap de docència, la doctora Núria Noguer, 'la durada del període de formació de cadascun dels residents depèn de la seva especialitzat'. En el cas de la medicina interna i cirurgia l'estada és de cinc anys, les especialitat en anàlisi clínics, geriatria i medicina interna són de quatre anys, i el període de formació de les llevadores és de dos anys.


La majoria dels residents fan la formació hospitalària a l'Hospital General de Vic, menys els residents especialitzats en medicina familiar i comunitària i les llevadores que, a part de fer la formació a l'hospital també en fan a les Àrees Bàsiques de Salut de Sant Hipòlit de Voltregà, Santa Eugènia de Berga  i Manlleu, que són els tres centres acreditats per fer docència, dels vuit equips de primària que hi ha a Osona.

Tal com ha explicat la doctora Núria Noguer 'cada any de mica en mica veiem que la globalitat que hi ha al món en el camp de la medicina també hi és present' ja que aquest any alguns dels residents procedeixen d'Uruguai, Bolívia i Marroc. La resta són de Catalunya i de la resta de l'estat espanyol.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=364