Caixa Manresa aporta 90.000 euros a la Fundació Cruyff
Data Dimecres, 07 de juny a les 06:00:00
Tema societatLaura Cierco, directora general de la Fundació Privada Johan Cruyff, i Marta Lacambra, sotsdirectora general i directora de l'Obra Social de Caixa Manresa, després de la signatura del conveni. Caixa Manresa és, des d'aquest migdia, 'partner' de la Fundació Privada Johan Cruyff gràcies al conveni de col·laboració que han signat. Segons l'acord, Caixa Manresa aportarà, durant un període de tres anys, 30.000 euros anuals a la Fundació Cruyff, que impulsa projectes lúdics i esportius que tenen com a objectiu millorar el benestar dels nens discapacitats.


La sotsdirectora general i directora de l'Obra Social de Caixa Manresa, Marta Lacambra, i la directora general de la Fundació Privada Johan Cruyff (Johan Cruyff Welfare Foundation), Laura Cierco, han signat aquest dimarts al migdia un conveni de col·laboració.

'Avui és un dia molt important per a Caixa Manresa', ha assegurat Lacambra, que ha explicat que, gràcies a l'acord, Caixa Manresa es converteix en la primera entitat financera de l'estat que esdevé 'partner' de la Fundació que presideix Johan Cruyff.

Segons ha explicat Lacambra, Caixa Manresa aportarà, durant tres anys, 30.000 euros anuals a la Fundació Cruyff, que es destinaran als diferents projectes lúdics i esportius per a nens amb discapacitats que té en marxa la institució.

L'acord també preveu que les dues parts es donaran suport en les activitats que desenvolupen i els seus objectius, i cadascuna d'elles podrà esmentar el nom i fer ús de la imatge de l'altra entitat per a la promoció de projectes d'interès social.


Per la directora de l'Obra Social, la col·laboració amb la Fundació Cruyff permetrà completar el vessant d'ajudar 'als que més ens necessiten', en aquest cas nens. Lacambra ha dit que és una línia que Caixa Manresa ja desenvolupa però que fins al moment era només a través de donar suport a ONG.

Lacambra també ha destacat la necessitat que tenen els nens amb discapacitats de poder gaudir d'una oferta d'oci i de lleure fora del seu horari escolar. 'Les famílies amb nens amb discapacitats no tenen alternatives quant a activitats de lleure', ha dit.

La directora de l'Obra Social ha assegurat que és 'un honor, un orgull i un verdader plaer' que Caixa Manresa i la Fundació Cruyff hagin arribat a l'acord. Segons Lacambra, no es tracta només d'un acord financer sinó que hi ha 'afinitat' entre les dues entitats.

Per la seva banda, Cierco també ha elogiat l'acord amb Caixa Manresa, i ha explicat alguns dels projectes que tenen en marxa. Per exemple, ha parlat de l'adaptació de la pista d'esquí El Bosquet a la Molina, que compta amb una cinta remuntadora amb barana.

La Fundació, que va néixer el 1995 amb l'objectiu de donar suport a projectes esportius per a nens discapacitats físics, psíquics i sensorials, té projectes en esports com la hípica, el patinatge sobre gel i el bàsquet.

La directora general ha explicat que la temporada passada la Fundació va arribar a 3.000 nens. Segons ha dit, els objectius per a aquest 2006 són aconseguir que 'més nens accedeixin a fer esport' així com 'obrir-nos cap a nous esports'.

Cierco ha recordat que els beneficis de l'esport 'no només són a nivell físic i psíquic. En aquest sentit, ha dit que Johan Cruyff afirma que l'esport 't'ensenya a guanyar, a perdre, a ajudar, a rebre ajuda i a treballar amb l'equip i per l'equip'.

També ha afirmat que 'per sobre de tot l'esport és diversió' i ha recordat que les Nacions Unides reconeixen 'el dret del nen al joc i a la diversió propis de la seva edat'.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=367