Programa d'oci nocturn alternatiu per a adolescents i joves
Data Dijous, 08 de juny a les 06:00:00
Tema societatFoto de família dels organitzadors i col·laboradors del programa.'Què fas aquesta nit?' és el nom del programa d'oci nocturn alternatiu que ha preparat per primera vegada l'Ajuntament de Manresa. El programa, que està adreçat a joves i adolescents, s'allargarà durant set caps de setmana entre els mesos de juny i juliol. Les activitats que inclou el programa són de caire lúdic, esportiu i cultural.

Durant set caps de setmana d'estiu, des del divendres 9 de juny fins al dissabte 29 de juliol, els joves de Manresa tindran una nova oferta nocturna alternativa a la convencional que ofereixen els locals i discoteques.

'Des de la regidoria de Joventut i el Consell de Joves buscàvem fer una oferta d'oci en franja horària de vespre-nit', ha explicat aquest migdia Aida Guillaumet, regidora de Joventut, durant la presentació del programa 'Què fas aquesta nit?'.

El programa té 'dues línies'. La dels divendres, amb activitats 'específiques' per a adolescents d'entre els 14 i els 17 anys, i la dels dissabtes, adreçada a joves d'entre els 18 i els 25 anys. Tot i això, la regidora ha dit que 'l'edat no és estricta'.

La iniciativa proposa 'una sèrie d'activitats molt diferents que són com tastets'. L'objectiu és que 'els joves les provin i comencin a veure que hi ha una altra manera de passar les nits dels dissabtes i els divendres'.

El programa s'ha confeccionat conjuntament amb les associacions de veïns de la ciutat. Per aquest motiu, les activitats 'no estaran concentrades' sinó que estaran distribuïdes per tota la ciutat. D'aquesta manera, 'aproximaren les activitats allà on viu el jove'.


Stefano Doná, coordinador del programa, ha explicat que hi haurà activitats en tres àmbits diferents. 'Hi haurà una part lúdica, una d'esportiva i una altra de formació cultural', ha comentat el coordinador.

Per exemple, dins la part cultural s'oferiran tallers d'idiomes, i en l'esportiva es farà una cursa d'orientació i un torneig de corfbol. En la part lúdica, es projectaran pel·lícules i hi haurà tallers de ball, de música i de teràpia de riure, entre d'altres.

Per donar a conèixer el programa s'han editat 5.000 fulletons informatius, que s'han distribuït per centres educatius, bars i associacions de veïns. També s'han editat 1.000 cartells i 6.000 sotagots sobre l'esdeveniment.

Per la seva banda, Ester Garcilopez, de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, ha assegurat que el programa ha estat molt ben rebut per part dels diferents barris de la ciutat. També ha dit que les inscripcions a les activitats es faran a les associacions de veïns.

El programa està finançat per l'Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona. Guillaumet ha dit que la voluntat és que el programa tingui continuïtat. També ha comentat que la majoria de les activitats seran gratuïtes.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=368