La Plataforma per Catalunya demanarà que es prohibeixi el Birranostrum
Data Dijous, 22 de juny a les 06:20:00
Tema societatEl regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, demanarà en el ple municipal del dilluns que ve, 26 de juny, que el consistori vigatà acordi la prohibició de la tercera edició del Birranostrum. Es tracta d'una cercavila  alcohòlico-festiva per les esglésies del barri vell de la ciutat organitzada per l'Assemblea Jove, segons ha informat el PxC en un comunicat de premsa.


Tal com s'especifica en el comunicat, el regidor de PxC a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, ha manifestat que 'l'ordenança vigent de bon govern, civisme, bons costums i convivència ciutadana no permet aquesta classe de celebracions'.

Anglada també s'ha mostrat molt crític amb les declaracions fetes des de l'equip de govern de Convergència i Unió (CiU) a Vic 'ja que l'única cosa que han dit al respecte és que és un acte que queda fora del programa oficial de la Festa Major' i ha considerat que 'aquests tipus d'actes són una mostra d'incivisme i una falta de cultura que no podem permetre que embruti el programa de la nostra Festa Major fent propaganda d'una diversió malsana acompanyada de la burla de símbols religiosos que mereixen tot el nostre respecte'.

En aquest sentit, PxC espera que  l'alcalde de Vic, Jacint Codina, 'actuí amb seny i amb sentit comú per tal que aquest esdeveniment no es porti a terme'. En cas contrari, el PxC ha amenaçat que convocarà un acte de protesta davant l'Ajuntament de la capital d'Osona l'1 de juliol, dia en què és previst que es faci la tercera edició del Birranostrum.


l Birranostrum és un esdeveniment organitzat per l'Assemblea Jove de Vic i que consisteix en fer una cercavila per les esglésies del cas antic de la ciutat i parant-se davant de cada una per beure i fer un pregó en honor a la cervesa. L'Assemblea Jove de Vic va començar a anunciar la cercavila, la setmana passada, penjant cartells per la capital osonenca. En el cartell s'hi pot veure la imatge de Jesucrist bevent una cervesa i fumant una cigarreta.

ACN


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=381