Reviu el bandoler Serrallonga
Data Dimecres, 28 de juny a les 06:00:00
Tema societatEl muntatge 'Nits de Serrallonga' ha estat presentat aquest dimarts a la tarda al plató de la UVic. FOTO: Anna MolasLa companyia de teatre Agraïts d'Aguantar-nos, de Barcelona, reviu per tercer any i últim al monestir Sant Pere de Casserres (Osona) escenes de la vida i l'època del bandoler Serrallonga a través del muntatge 'Les Nits de Serrallonga'. L'espectacle, que ha estat presentat aquest dimarts a la tarda a Vic, es podrà veure els divendres i els dissabte de juliol, d'agost i de la primera setmana de setembre.


El muntatge 'Les Nits de Serrallonga' es desenvolupa mitjançant una passejada nocturna pels voltants del monestir de Sant Pere de Casserres, que comença a fora i acaba dins l'església pròpiament dita, després d'haver passat per diferents espais com són els jardins o el claustre.

En el recorregut tres actors i tres actrius reviuen diferents escenes al voltant de la vida i l'època del bandoler Serrallonga. Bruixes, pagesos, trifulgues entre les diferents faccions del bandolisme català, soldats espanyols, judicis, robatoris i misèries són els diferents personatges i moments que s'escenifiquen durant l'actuació, fent referència al passat i al present amb un to còmic i, alhora, tràgic.

Segons ha explicat l'actor Ramon Godino 'és un espectacle innovador i diferent ja que permet visitar l'interior i els voltants del monestir a través de la posada en escena d'aquest muntatge teatral' i ha considerat que 'tenim molta sort de poder gaudir d'aquest entorn per fer una obra'.


Per la seva banda, el dramaturg i director de les 'Nits de Serrallonga', Marc Angelet, ha dit que 'des d'un bon principi es va apostar pel monestir de Sant Pere de Casserres ja que és un dels llocs on el bandoler s'amagava i on mai trobaven, per tant, és un espai molt especial per poder explicar episodis de la vida de Serrallonga i fenòmens de l'època'.

El muntatge, que té una hora de durada, es podrà veure els divendres i els dissabte de juliol, d'agost i de la primera setmana de setembre a dos quarts de deu o a les onze de la nit. A diferència de la resta d'anys la gent que vagi a veure l'espectacle podrà sopar en el restaurant que hi ha al costat del monestir.

En les dues edicions anteriors han vist l'espectacle uns 3.000 espectadors. Davant l'èxit la companyia ha decidit tornar-lo a repetir enguany tot i que tal com ha dit Godino 'aquest serà l'últim any que es podrà veure'.

La companyia de teatre Agraïts d'Aguantar-nos és de Barcelona, tot i que compta amb dos actors de la comarca, Ernest Villegas i Montse Rodríguez. La companyia va néixer l'abril del 2003 amb la voluntat de fer un teatre que ells mateixos descriuen com a 'políticament incorrecte'. Els actors que la formen aposten per la comèdia i per un teatre que arribi a un gran públic.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=384